Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκε τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων με Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στα πλαίσια πρόληψης και προαγωγής της υγείας ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων φροντίζει να εφαρμόζονται Δράσεις και να συνεργάζεται με φορείς για την καλύτερη επίτευξη αυτού του στόχου. Με την συνεργασία μας με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» πραγματοποιήθηκαν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα.

Από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός Ι& ΙΙ» από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκαν στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, για δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών. Στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που πραγματοποιεί για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα από το 2002, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, κατά την επίσκεψή του στο Δήμο μας, πραγματοποίησε 475 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις στους μαθητές των Δημοτικών σχολείων που έλαβαν μέρος.

 

Παράλληλα, την πρώτη εβδομάδα από τις 26/2/2024 έως και την 1/3/2024 στο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», παρακολούθησαν 271 παιδιά μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο Ψαχνών και τα παιδιά του ΚΔΑΠ, το πρόγραμμα του εργαστηρίου Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α του Παιδαγωγικού Τμήματος ΔΕ του Πανεπιστήμιου Κρήτης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Τα σημεία διεξαγωγής της Δράσης ήταν:

· Το Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών

· Το Δημοτικό Σχολείο Καστέλλας

· Το Δημοτικό Σχολείο Διρφύων

· Το Δημοτικό Σχολείο Στενής

Στη Δράση συμμετείχαν, τα τρία Δημοτικά Σχολεία Ψαχνών,επίσης τα Δημοτικά Σχολεία Καστέλλας, Πολιτικών, Μακρυκάπας, Τριάδας, Διρφύων, Πισσώνα, Μίστρου, Στενής, το Γυμνάσιο Ψαχνών και τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων & οι Κοινωνικές Υπηρεσίες απονείμουν ιδιαίτερες ευχαριστίες για την υποστήριξη που έδειξαν για την υλοποίηση και την ομαλή διεξαγωγή της δράσης:

· Στον Δήμαρχο Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων Κο Γεώργιο Ψαθά

· Στον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας

· Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ευβοίας

· Στους πολύτιμους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

· Στην 5η Υγειονομική περιφέρεια

· Στον Πρόεδρο της Κοινότητας Ψαχνών κο Καλαβρή Μιχάλη για την πλήρη κάλυψη της μεταφορών των μαθητών, ειδικά των απομακρυσμένων σχολείων προς τα σημεία διεξαγωγής της δράσης

· Στους Αντιδημάρχους του εργοταξίου Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων

· Στους Διευθυντές και Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων , καθώς και του Γυμνασίου Ψαχνών

· Στις προέδρους Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, κα Μαρία Βασιλείου και κα Ιωάννα Μαντζώρου

· Στον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ψαχνών και την Κα Μπουρλέτου Αθηνά για την παραχώρηση δωματίου για τον οδηγό του Χαμόγελου του Παιδιού.

· Τον κο Μιχελή Αντώνη και τον κο Πετρόπουλο Κωνσταντίνο Διευθυντή του ΕΠΑΛ ψαχνών για την οργάνωση του χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Ψαχνών

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η πολυφωτογραφημένη μποέμ γειτονιά του Λονδίνου που έχει αγανακτήσει με τους τουρίστες

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την πανδημία του κορονοϊού, έχει ξεκινήσει ένα νέο κίνημα που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *