Δευτέρα , 20 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι δύο διάσημες serial killer όρκες εξόντωσαν μέσα σε 24 ώρες 19 καρχαρίες (βίντεο)

Οι επιθέσεις γίνονται με στόχο το ήπαρ των καρχαριών που είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Ονομάζονται Port και Starboard και αποτελούν τον φόβο και τρόμο των καρχαριών. Πρόκειται για δύο όρκες που εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια κινούνται παρέα σε θαλάσσιες περιοχές της Νοτίου Αφρικής και εξοντώνουν μαζικά καρχαρίες. Θαλάσσιοι βιολόγοι των Εθνικών Πάρκων της Νοτίου Αφρικής έκαναν γνωστό ότι οι δύο όρκες κατάφεραν μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών να εξοντώσουν τουλάχιστον 17 καρχαρίες με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται σε 19 λίγη ώρα μετά την αρχική αναφορά ενώ πιθανώς να βρεθούν και άλλοι νεκροί καρχαρίες αυτής της επίθεσης τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η τρομερή αυτή επίθεση συνέβη στις 23 Φεβρουαρίου με τα κουφάρια των καρχαριών να ξεβράζονται τις επόμενες στις ακτές του χωριού Pearly Beach στο νοτιότερο άκρο της Νότιας Αφρικής τα νερά της οποίας αποτελούν διαχρονικά για διαφόρους λόγους τόπο συγκέντρωσης μεγάλων πληθυσμών καρχαριών.

Η δράση του ζευγαριού που άλλες φορές δρα μόνο του και άλλες έχει μαζί του και άλλες όρκες έχει τρομοκρατήσει τους καρχαρίες με αποτέλεσμα να έχει περιοριστεί δραστικά η παρουσία τους στις θαλάσσιες περιοχές της Νοτίου Αφρικής. Η δράση του ζευγαριού καταγράφηκε πρόσφατα σε βίντεο από ένα drone και ένα ελικόπτερο όταν επιτέθηκαν σε ένα λευκό καρχαρία. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση όταν διαπιστώθηκε το φαινόμενο της εξόντωσης των καρχαριών από τις όρκες ήταν το γεγονός ότι οι επιθέσεις αυτές στοχεύουν αποκλειστικά στο ήπαρ των καρχαριών και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για κατανάλωση του υπόλοιπου σώματος των θυμάτων των επιθέσεων.

 

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι όρκες στοχεύουν στο ήπαρ εξαιτίας των αυξημένων ποσοτήτων θρεπτικών ουσιών που υπάρχουν σε αυτό το όργανο και ειδικότερα μεγάλες ποσότητες σκουαλενίου. Ο άνθρωπος εξοντώνει καρχαρίες για την απόκτηση σκουαλενίου το οποίο χρησιμοποιείται στη παραγωγή εμβολίων αλλά και συμπληρωμάτων υγιεινής διατροφής.

Naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Χορηγία στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας

Δωρεά μουσικών οργάνων στο σχολείο της Λαμίας από την εταιρία “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.” Η ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *