Κυριακή , 11 Απριλίου 2021
Breaking News

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε «πικρά» αποτελέσματα, εάν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές.

Η βιωσιμότητα πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στη δημόσια συζήτηση και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Μια συζήτηση που φθάνει στους πολίτες, καθένας από τους οποίους μπορεί να συμβάλει με τον δικό του τρόπο στη διαδρομή αυτή.

Η σημασία της συζήτησης για βιωσιμότητα
Τόσο οι χώροι διαβίωσής μας όσο και ο πλανήτης μας -το σπίτι όλων μας- αξίζουν τον σεβασμό και τη φροντίδα μας. Το να κάνουμε βήματα και κινήσεις για να φροντίσουμε τον πλανήτη μας και να μετριάσουμε όσο μπορούμε την καταστροφή που επιφέρουμε εμείς οι ίδιοι σε αυτόν είναι πιο σημαντικό από ποτέ.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε «πικρά» αποτελέσματα, εάν δεν γίνουν ριζικές αλλαγές. Και μπορεί όλα να είναι θέμα πολιτικής και υποδομής, ωστόσο και ο καθένας από εμάς, στο μερίδιο που του αναλογεί και σε επίπεδο νοικοκυριού, μπορεί να παίξει ρόλο στην αλλαγή.

Σύμφωνα με την EPA, οι κάτοικοι της Αμερικής παράγουν περίπου πέντε κιλά σκουπίδια κάθε μέρα, κατά μέσο όρο. Σκεφτείτε τώρα ότι από αυτά τα σκουπίδια, τα πλαστικά μπουκάλια χρειάζονται περίπου 450 χρόνια για να διασπαστούν και οι πλαστικές σακούλες χρειάζονται ακόμη περισσότερο χρόνο. Επίσης, περίπου 500 δισ. κύπελλα μίας χρήσης χρησιμοποιούνται ετησίως, με την πλειονότητα να μην ανακυκλώνεται επειδή είναι επενδεδυμένα με πλαστικό.

10 κινήσεις για μια βιώσιμη καθημερινότητα
Τι πάει να πει, όμως, βιώσιμες συνήθειες, που εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, αλλά και μειώνουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον; Πώς μπορεί να συμβάλει καθένας από εμάς στη διαδρομή αυτή;

Επενδύουμε σε υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαρκούν περισσότερο, αποφεύγοντας τα απόβλητα. (Πρόσφατα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν έκθεση σχετικά με σχέδιο δράσης της Κομισιόν, με το οποίο καλούν τα κράτη μέλη, μεταξύ άλλων, να συμπεριλάβουν την κυκλική οικονομία στα αντίστοιχα αναπτυξιακά τους σχέδια για την μετά την κορωνοϊό εποχή (μάθετε περισσότερα εδώ)
Επανεξετάζουμε τους τρόπους μεταφοράς. Ναι, σε περπάτημα, ποδήλατο και σκάλες (Στις 15 Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση της Επιτροπής για την ανακήρυξη του 2021 ως «Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων». Στόχος η προώθηση της χρήσης των τρένων ως ασφαλών και βιώσιμων μεταφορών)
Αποφεύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης
Στρεφόμαστε σε επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα (θερμός, καλαμάκια μπαμπού, υφασμάτινες τσάντες)
Μαθαίνουμε για την ηθική μόδα (δείτε εδώ το βίντεο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη βιώσιμη και ηθική μόδα)
Επενδύσουμε σε βιώσιμα brands ρουχισμού
Αγοράζουμε όσα μπορούμε βιολογικά προϊόντα
Αναζητούμε βιώσιμες συσκευασίες
Δοκιμάζουμε δικά μας καθαριστικά και οικιακά προϊόντα… Το ξύδι κάνει θαύματα
Γεμίζουμε με πρασινάδα το πιάτο σας, έστω και μια φορά την εβδομάδα
Μειώνουμε τα απόβλητα τροφών
Και πριν από αυτά θυμήσου: «Περιόρισε, επαναχρησιμοποίησε, ανακύκλωσε»
Πηγή: iefimerida.gr

Δες επίσης

ΗΠΑ: Φρίκη-3 μικρά παιδιά βρέθηκαν μαχαιρωμένα σε διαμέρισμα…

Σοκ προκαλεί η είδηση πως τρια παιδιά κάτω των 5 ετών βρέθηκαν χθες θανάσιμα μαχαιρωμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *