Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι εξηγήσεις του Κώστα Πολυχρονόπουλου στην Οικονομική Αστυνομία – «Δεν προκύπτουν ενδείξεις για να κατηγορηθώ και να δικαστώ»

Ένα υπόμνημα δύο σελίδων ήταν η απάντηση του Κώστα Πολυχρονόπουλου στην έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση.

Στο επίκεντρο της έρευνας είναι χρήματα που έχουν βρεθεί σε παικτικούς λογαριασμούς και υπάρχουν ενδείξεις – σύμφωνα με το πόρισμα Βουρλιώτη – ότι είναι χρήματα από δωρεές πολιτών για την Κοινωνική Κουζίνα «ο Άλλος Άνθρωπος».

«Δεν έχω τελέσει απάτη σε κανέναν»
Ο ιδρυτής της, που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών – όπως η μητέρα του και ο γαμπρός του – αρνείται τα πάντα και επιμένει ότι δεν έχει παίξει τζόγο με τα χρήματα δωρεών. Όπως αποκαλύπτει το Newpost, στο υπόμνημά του αναφέρει:

«Δεν έχω την παραμικρή σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στην ανωτέρω Εισαγγελική Παραγγελία. Από ουδέν στοιχείο της δικογραφίας περιγράφεται ή πιθανολογείται η τέλεση απάτης σε βάρος του οποιουδήποτε, ουδεμία σχετική καταγγελία σε βάρος μου διαλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με την υπέργηρη, ηλικίας ογδόντα (80) ετών, μητέρα μου και τον κάτοικο οικισμού Ανίτσαιου Αιγίνης (σ.σ. αναφέρει το όνομα) δεν αντέχει σε λογική, κριτική και νομική σκέψη και άποψη.

Η απόκρυψη και μετατροπή περιουσίας, προερχόμενης από εγκληματική δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τη χρησιμοποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα και στοιχηματικών εταιρειών, διά της τοποθετήσεως σε αυτούς και της διακίνησης μέσω αυτών των παρανόμων εσόδων, με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια σε αυτά, προϋποθέτει ασφαλώς, τουλάχιστον, παράνομα έσοδα, τα οποία από ουδέν στοιχείο της δικογραφίας προκύπτει.»

Στο υπόμνημα που παραδόθηκε στις αρχές μέσω των δικηγόρων του, επιμένει ότι βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί τους τελευταίους πέντε μήνες δεν μπορεί να κατηγορηθεί για όσα ερευνάται:

«Είναι πλέον ή βέβαιον πως ουδεμία έκνομη δραστηριότητά μου έχει λάβει χώρα από εμένα σε βάρος του οποιουδήποτε, πολλώ δε άλλον δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί σε βάρος μου κατηγορία και δη για οιοδήποτε αδίκημα.

-Επειδή, εννοείται πως αρνούμαι και δεν αποδέχομαι την από μέρους μου διάπραξη οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης που περιγράφει η Εισαγγελική Παραγγελία.

-Επειδή άπαντα τα αναφερόμενα στις παρούσες εξηγήσεις μου είναι νόμιμα, βάσιμα και αληθή.

Κρουαζιέρες all inclusive από Αθήνα 2024: Οι καλύτερες επιλογές!
Fed Assistance For Seniors | Search Ads
Xylokastro: απούλητοι καναπέδες σχεδόν χαρίζονται
Aπούλητοι καναπέδες
-Επειδή από το σύνολο το αποδεικτικού υλικού σαφώς προκύπτει πως δεν προκύπτουν αποχρώσεις ενδείξεις για την παραπομπή μου στο αρμόδιο Δικαστήριο.

-Επειδή επιφυλάσσομαι για την προσαγωγή και προσκόμιση περισσότερων στοιχείων και δήλωσης – πρότασης μαρτύρων υπεράσπισης για την περίπτωση κατά την οποία ασκηθεί σε βάρος μου ποινική δίωξη και κληθώ προς απολογία.

-Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, για τους λόγους αυτούς και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου, αιτούμαι:

– Να γίνουν δεκτές οι παρούσες εξηγήσεις μου.
– Να μην απαγγελθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος μου.»

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη ή όχι στον Κώστα Πολυχρονόπουλο, στη μητέρα του και στο γαμπρό του.

Ο δικαστικός λειτουργός είναι αυτός που έχει τον τελικό λόγο στην υπόθεση.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Κ. Μητσοτάκης από ΗΠΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *