Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα τον Οκτώβριο

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού θα αποτελέσουν το κεντρικό θέμα διήμερου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, όπως προανήγγειλε ο Δήμαρχος κ. Παν. Νάνος κατά την ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στο ξεκίνημα της χθεσινής (13/9) συνεδρίασης.

Το συνέδριο «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία» θα διοργανωθεί στις 13 – 14 Οκτωβρίου στην έδρα του Δήμου, το Μορφοβούνι από την Ελληνογερμανική Συνέλευση με την υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

H Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία αποτελεί έναν αυτοδιοικητικό φορέα που στηρίζει ενεργά και διαχρονικά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας, επιθυμώντας να ενισχύσει και να υποστηρίξει τον εναλλακτικό και βιώσιμο τουρισμό, στοχεύει μέσω της διοργάνωσης αυτής να υπάρξει θετικός αντίκτυπος και συνέχεια στη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του Τουρισμού.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν πάνελ με ομιλίες και τοποθετήσεις από εκπροσώπους συνδέσμων και φορέων του τουριστικού κλάδου, των αρμόδιων υπουργείων και φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης Ελλάδας και Γερμανίας, που θα αναδείξουν τις δυνατότητες αξιοποίησης και προώθησης εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού όλο το χρόνο στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο.

Μεταξύ άλλων, ειδήμονες του εναλλακτικού τουρισμού θα ενημερώσουν για την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα παρουσιάσουν νέες ιδέες και τάσεις για συγκεκριμένες θεματικές μορφές τουρισμού: Περιπατητικός, Ορειβατικός, Καταδυτικός, Ποδηλατικός Τουρισμός.

Τη δεύτερη ημέρα, μέσα από εργαστήρια (workshops), θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για:

-στοχευμένους τρόπους προώθησης των εναλλακτικών, βιώσιμων μορφών τουρισμού

-την ανάπτυξη προτύπων ποιότητας και κατάρτισης

-καινοτόμες και βιώσιμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών και θα συνδράμουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας

Θα ακολουθήσουν περιηγήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

National Geographic: Στην καθιερωμένη λίστα του με τους 25 πιο συγκλονιστικούς προορισμούς του κόσμου συγκαταλέγεται η Κάρπαθος.

Στην καθιερωμένη λίστα του με τους 25 πιο συγκλονιστικούς προορισμούς του κόσμου που δίνει στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *