Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο, αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή και εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα στην περιοχή

Πρόκειται στην ουσία για φυσικές πισίνες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί στο επιβλητικό και βραχώδες τοπίο ολόγυρά τους με το πέρασμα του χρόνου, προσφέροντας στον επισκέπτη εικόνες απίστευτου φυσικού κάλλους, που δίνουν την εντύπωση ότι είναι ψεύτικες.

Αν βρεθεί κανείς εδώ επιβεβαιώνει και με τα ίδια του τα μάτια ότι η φύση, για ακόμη μία φορά, έκανε το «θαύμα» της δημιουργώντας τις φυσικές, πέτρινες πισίνες, που οι ντόπιοι αποκαλούν «οβίρες», κερδίζοντας τις εντυπώσεις των επισκεπτών, και όχι μόνο, της περιοχής.

Οι κολυμπήθρες έχουν σμιλευτεί με το πέρασμα των χρόνων στα κοιλώματα των ασβεστολιθικών πετρωμάτων από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού και αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία στο Πάπιγκο, στο δημοφιλές και αγαπημένο χωριό του νομού Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο δημιούργημα της φύσης που σχηματίστηκε πολλά χρόνια πριν.

Οι συγκεκριμένες κοιλότητες συναντώνται σε ένα μήκος περίπου 200 μέτρων με την πρώτη που συναντάται να προσφέρεται και για βουτιές (τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου), τουλάχιστον για τους πιο τολμηρούς καθώς τα νερά είναι πολύ κρύα. Όσο ανηφορίζει κανείς προς τα πάνω προσεγγίζει όλο και πιο δυσπρόσιτες Κολυμπήθρες, οι οποίες περιβάλλονται από ένα άγριο και επιβλητικό φυσικό τοπίο.

Όλες τις εποχές του χρόνου, όμως, οι περίφημες Κολυμπήθρες και το φυσικό τοπίο ολόγυρά τους μαγεύουν τον επισκέπτη, με την πυκνή βλάστηση, τους καταρράκτες, τους βράχους και τις αλλεπάλληλες «πισίνες» να δημιουργούν ένα μοναδικής ομορφιάς σκηνικό, βγαλμένο από παραμύθια.

Με την διαδρομή -συναντώνται μεταξύ των χωριών Μεγάλο Πάπιγκο και Μικρό Πάπιγκο– για να τις προσεγγίσει κανείς να μην είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, πρόκειται για ένα από τα φυσικά σημεία αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Κολυμπήθρες: Αγαπημένο μέρος του Αλή Πασά
Το ρέμα του Ρογκοβού ξεκινάει από τον Λάπατο, την δυτική κορυφή της Τύμφης, και περνάει μέσα από τους παραδοσιακούς οικισμούς Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο. Σύμφωνα με την ιστορία, μάλιστα, στις Κολυμπήθρες ακόμη και ο Αλή Πασάς των Ιωαννίνων απολάμβανε το μπάνιο του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μάνη: Αν σας αρέσουν θάλασσες με βότσαλο, θα μαγευτείτε από την ομορφιά και την απλότητα στην Κοκκάλα

Η Μάνη, η ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου, την οποία ορίζει η κορυφογραμμή του Ταΰγετου και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *