Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οι παγετώνες της υψηλότερης οροσειράς του κόσμου λοιπόν λιώνουν 65% ταχύτερα στην περίοδο 2011-2020

Οι παγετώνες των Ιμαλαΐων προσφέρουν πόσιμο νερό σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους και μία νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι το λιώσιμό τους έχει επιταχυνθεί, κάτι που μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες καταστροφές.

Οι παγετώνες της υψηλότερης οροσειράς του κόσμου λοιπόν λιώνουν 65% ταχύτερα στην περίοδο 2011-2020, σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία.

Οι επιστήμονες προβλέπουν πως με αυτήν την ταχύτητα, οι παγετώνες θα χάσουν το 80% του όγκου τους μέχρι το τέλος του αιώνα. Οι παγετώνες αυτοί τροφοδοτούν δέκα από τα πιο σημαντικά συστήματα ποταμών σε Κίνα, Ινδία, Πακιστάν και άλλες χώρες, ενώ τροφοδοτούν άμεσα ή έμμεσα δισεκατομμύρια κόσμου με τροφή, ενέργεια, καθαρό αέρα και εισόδημα.

Βελτιωμένες τεχνολογίες και έως τώρα απόρρητες δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης είναι απαραίτητες για να γίνουν προβλέψεις με καλό βαθμό ακριβείας. Ο πλανήτης έχει θερμανθεί κατά 1.2 βαθμούς Κελσίου (κατά μέσο όρο) από τα μέσα του 1800, εξαπολύοντας ένα κύμα ακραίων καιρικών φαινομένων με πιο έντονους καύσωνες, ξηρασίες και πλημμύρες.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως είναι αργά για να κάνουμε κάτι και θεωρούν πως πρέπει να επικεντρωθούμε στην αντιμετώπιση των αλλαγών που έρχονται.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Προκλητικές οι δηλώσεις Τσαπουρνιώτη για τους Ρητινεργάτες

To Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Εύβοιας για το πρόγραμμα απασχόλησης των Ρητινεργατών. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Την Τρίτη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *