Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εβδομάδας για την Κοινωνική Οικονομία, που πραγματοποιήθηκαν στην Ιτέα, Άμφισσα και τους Δελφούς

Μια διοργάνωση με πρωτοβουλία της ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εβδομάδας για την Κοινωνική Οικονομία, την Επιχειρηματικότητα και την ενδυνάμωση της Κοινότητας, την Υποστήριξη της Απασχόλησης Νέων, και το Συνέδριο του Δικτύου ‘Ασκληπιός’ με θέμα «Κοινωνικές Πτυχές της Φροντίδας» που πραγματοποιήθηκαν στην Ιτέα, Άμφισσα και τους Δελφούς του Νομού Φωκίδας, με συμμετοχή 150 συνέδρων από 17 χώρες. Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων είχε η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος.

Η εβδομάδα ξεκίνησε 4-6 Σεπτεμβρίου με το 3ο SFE CEFEC Academy, με θέμα «Ευκαιρίες Απασχόλησης σε αγροτικές περιοχές». Νέοι ηλικίας 18-29 ετών από 5 διαφορετικές χώρες, παρακολούθησαν σεμινάρια και εργαστήρια με τοπικούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Κοινωνικής Οικονομίας, συνδέθηκαν με τη τοπική παραγωγή, με τις ευκαιρίες απασχόλησης σε αγροτικές περιοχές και με την έννοια της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην Άμφισσα και στην Ιτέα.

Στη συνέχεια, 6-8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, στην Ιτέα το 37ο Ετήσιο Συνέδριο της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων SFE CEFEC με θέμα: «Δρώντας για την Κοινωνική Οικονομία. Ενδυναμώνοντας την Κοινότητα». Η συνάντηση αυτή διεύρυνε τη συνεργασία και δικτύωση για την πραγματοποίηση της Κοινωνικής Οικονομίας σε αγροτικές περιοχές και συνέβαλε στην ενδυνάμωση της κοινότητας μέσω παρουσιάσεων πρωτοβουλιών/καλών πρακτικών από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Συζητήθηκαν η Πράσινη Οικονομία, η Επιχειρηματικότητα, η Κοινωνικο-οικονομική Ενσωμάτωση/Ένταξη και θέματα Προσφύγων.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 150 εκπρόσωποι και μέλη Κοινωνικών Επιχειρήσεων τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Σουηδία, Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία, Ιταλία, Σλοβενία, Πολωνία, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ελβετία, Ρουμανία, Ολλανδία και Ισπανία. Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι της κοινότητας, τοπικοί φορείς και μαθητές λυκείου. Στο κλείσιμο των εργασιών βραβεύτηκαν νέοι και κοινωνικές επιχειρήσεις για το έργο και τις καλές πρακτικές τους.

Η εβδομάδα έκλεισε στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, με το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Ασκληπιός» με θέμα «Κοινωνικές Πτυχές της Φροντίδας την περίοδο της πανδημίας COVID-19». Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων από την ίδρυση του Δικτύου. Ειδικοί του χώρου της ψυχικής υγείας και της φροντίδας μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με το πώς οι κοινωνικές παράμετροι επηρεάζουν τη φροντίδα στον τομέα των μαθησιακών δυσκολιών, της φροντίδας ηλικιωμένων και της ψυχιατρικής.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: “Άστεγος για μία ημέρα” και φέτος!

Και τα φετινά Χριστούγεννα 2023 – για την ακρίβεια λίγο πριν στις 16/12/2023- θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *