Πέμπτη , 27 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ομόφωνα εγκρίθηκαν ο απολογισμός του 2020, ο προϋπολογισμός του 2022 και ο προγραμματισμός δράσεων της ερχόμενης χρονιάς, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Ομόφωνα και χωρίς ουσιαστικά να υπάρξει επιπλέον συζήτηση πέραν των εισηγήσεων, εγκρίθηκαν ο απολογισμός του 2020, ο προϋπολογισμός του 2022 και ο προγραμματισμός δράσεων της ερχόμενης χρονιάς, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κατά τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού του Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης (30/11).

Αναμεσά στις δράσεις και η διενέργεια της 17ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης, που τα δύο τελευταία χρόνια, ελέω COVID-19 δεν κατέστη εφικτό να πραγματοποιηθεί., Με την ευχή τόσο του εισηγητή κ. Λαμπρόπουλου, όσο και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ζυγογιάννη αλλά και των υπολοίπων μελών, το 2022 να το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Επίσης η διοργάνωση του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στη συνέχεια θα αναφέρουμε επιγραμματικά τις δράσεις που προγραμματίζονται από το ΕΒΕ το 2022

17η Εμποροβιοτεχνική έκθεση

Πέραν την διοργάνωσης, προγραμματίζεται και η αναβάθμιση του εκθεσιακού χώρου σε νέο μοντέλο όπως απαιτούν οι συνθήκες και η τεχνολογία της εποχής , όπως και η παράλληλη διοργάνωση forum με θέματα \Οικονομίας και σύνδεσης παραγωγής με μεταποίηση .

Αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων εκτάσεων και κτιρίων

Επιδιώκεται η δημιουργία σύγχρονου Εκθεσιακού Επιχειρηματικού Κέντρου με την ταυτόχρονη δημιουργία και πολύ-χώρου ,για παράλληλες εκδηλώσεις, εποχικού θεματικού πάρκου αλλά και η δημιουργία του μουσείου καπνού που χαρακτηρίζεται προτεραιότητα.

Αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Δράση που έχει ως βασικό στόχο να είναι πλήρως ενημερωμένα τα μέλη για όλες τις εξελίξεις και να τους παρέχονται γρήγορες και ποιοτικές υπηρεσίες

Συμμετοχή στη ΔΕΘ και άλλες εκθέσεις

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από την φετινή επιτυχημένη παρουσία και με γνώμονα ότι η ανάπτυξη του τόπου μας, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική συγκυρία, στη σημερινή δύσκολη εποχή, περνά μέσα από την προβολή και εξωστρέφεια των προϊόντων, εμπορευμάτων και υπηρεσιών των επιχειρήσεων της περιφέρειας.

Επίσης συμμετοχή με δικό του περίπτερο στις εκθέσεις: FOOD EXPO, (12-14/03/2022), Artozyma (26-28/02/2022), Agrotica (27-30/01/2022), ΕΞΠΟΤΡΟΦ (4-7/2/2022), ΧΤΙΖΩ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ –ΔΙΑΚΟΣΜΩ 2022, ERGO MARATHON EXPO 2022 Έκθεση Διατροφής-Αθλητισμού-Υγείας Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TOUR NATUR ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ, PHILOXENIA 2022 στη Θεσσαλονίκη (Νοέμβριος 2022).

Επιχειρηματικές αποστολές

Προγραμματίζοντας Επιχειρηματικές Αποστολές σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές . Οι Επιχειρηματικές Αποστολές θα περιλαμβάνουν, πραγματοποίηση επαφών και Β2Β συναντήσεων , συνδυασμό 2-3 κλάδων και 3-4 προορισμών.

Διοργάνωση φεστιβάλ Γαστρονομίας

Επιδιώκεται η διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Νομού Καρδίτσας μαζί με άλλους φορείς Η δράση αυτή θα έχει θετικό πρόσημο και η γαστρονομία με τα παραδοσιακά μας προϊόντα μετατρέπονται με αυτό τον τρόπο σε συγκριτικό πλεονέκτημα και αναπόσπαστο μέρος του τουριστικού μας προϊόντος.

Επιμόρφωση υπαλλήλων επισκευή κτιρίου

Κρίνεται απαραίτητη η Συμμετοχή υπαλλήλων του Επιμελητηρίου σε επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ δρομολογείται η επισκευή του κτηρίου (ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση γύψινων, εργασίες στη στέγη, αντικατάσταση κάποιων επίπλων, επισκευή ή αντικατάσταση κλιματιστικού, πλυντικά-κόστος καθαριότητας μετά τις επισκευές κλπ).

Χριστουγεννιάτικες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Εκφράζεται η θέληση διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους Δήμους του νομού και με επαγγελματικούς φορείς του νομού.

Παράλληλα τονίζεται ότι το ΕΒΕ έχει σκοπό να στηρίξει αποκριάτικες εκδηλώσεις, την Λευκή Νύχτα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βραβεύει τους επιτυχόντες – παιδιά μελών του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επιμορφωτικές και ενημερωτικές ημερίδες

Θα διοργανώσει και θα συμμετάσχει για το 2022 σε σειρά επιμορφωτικών εκδηλώσεων και Ημερίδων, για θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τον επιχειρηματικό κόσμο

Ενίσχυση εκδηλώσεων φορέων

Το Επιμελητήριο ενισχύει φορείς αναπτυξιακούς και συνδιοργανώνει μαζί τους είτε θέτει τις εκδηλώσεις, συνέδρια και δράσεις τους υπό την αιγίδα του.

Αποτελεσματική λειτουργία τμημάτων

Σχεδιάζεται η δημιουργία ομάδας εργασίας που θα έχει ως μοναδικό στόχο την επεξεργασία και την τεκμηρίωση θέσεων και προτάσεων του Επιμελητήριου προς την πολιτεία και την Νομαρχιακή και Τοπική αυτοδιοίκηση. Με στόχο ένα Επιμελητήριο που θα είναι ουσιαστικός υποστηρικτής των επιχειρήσεων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Τουριστική Ανάπτυξη

Βασικός στόχος που τίθεται είναι η δημιουργία φορέα τουρισμού για το νομό. Σκοπός είναι δημιουργία μιας τοπικής δομής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Νομού Καρδίτσας ως ενιαίου τουριστικού προορισμού με μεγιστοποίηση του οφέλους για την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Ακόμα στην έκθεση γίνεται αναφορά για το open mall και την συνεργασία με τον Δήμο στην υλοποίησή του, στην ίδρυση Ινστιτούτου κατάρτισης διαμεσολαβητών και τέλος σε ενέργειες είσπραξης των εσόδων.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Μία από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη περίοδος εκπτώσεων για την αγορά της Καρδίτσας

Μία από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη περίοδος εκπτώσεων είναι αυτή που διανύει η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *