Πέμπτη , 9 Δεκεμβρίου 2021
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κατά του επενδυτικού σχεδίου “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας κατά του επενδυτικού σχεδίου “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW” των εταιριών “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ” και “EDP Renewables S.A.” και ανάγκη άμεσου εξορθολογισμού του σχετικού θεσμικού πλαισίου
Προς :
1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη
2. Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.)
3. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη
4. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκρέκα
Κοιν:
Δημάρχους Στερεάς Ελλάδας
Στην από 24-2-2021 2η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε η πρόσφατη αιφνιδιαστική έγκριση του επενδυτικού σχεδίου “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW” των εταιριών “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ” και “EDP Renewables S.A.”, προϋπολογισμού 489 εκατ. € από την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.).
Η Εκτελεστική Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, μένοντας πιστή και αμετακίνητη στις θέσεις της, όπως έχουν διατυπωθεί και σε προηγούμενα σχετικά ψηφίσματα ζητά και διεκδικεί:
• Την άμεση ανάκληση της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.) σχετικά με το επενδυτικό σχέδιο “Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW” των εταιριών “ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ” και “EDP Renewables S.A.”.
• Την αναθεώρηση του πλαισίου αδειοδότησης και εγκατάστασης των αιολικών σταθμών, όπου θα πρέπει, εκ των ουκ άνευ, να υπάρχει πρόβλεψη αποφασιστικής γνώμης στις τοπικές κοινωνίες σε σχέση με την εγκατάσταση αιολικών πάρκων, μέσω των αποφάσεων των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων.
• Την αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τις ΑΠΕ για να υπάρξει εξορθολογισμός ως προς το πλήθος και τον τόπο εγκατάστασης των μονάδων.
• Την αναστολή κάθε νέας αδειοδότησης και κάθε νέας εγκατάστασης ήδη αδειοδοτημένου αιολικού σταθμού έως την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του σχετικού θεσμικού πλαισίου.
Ο Πρόεδρος
Σουλιώτης Νικόλαος
Δήμαρχος Καρπενησίου
Τα Μέλη
Ψαθάς Γεώργιος, Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων- Aντιπρόεδρος
Κοντζιάς Ιωάννης, Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γραμματέας
Κουτσοβέλης Σωτήριος, Δημ. Σύμβουλος Λαμιέων
Ρούλιας Ιωάννης, Δημ. Σύμβουλος Λαμιέων

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Πιστοί στην παράδοση οι καλλιεργητές του δασικού συνεταιρισμού Καρυάς, ετοιμάζουν τα δεμάτια με το γκι, δίνοντας μια ξεχωριστή χρωματιστή πινελιά στις γιορτές.

Εν όψει Χριστουγέννων και πιστοί στην παράδοση οι καλλιεργητές του δασικού συνεταιρισμού Καρυάς, ετοιμάζουν τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *