Κυριακή , 4 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Ομπρέλα» προστασίας για την άγρια ζωή από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Ανταποκρινόμενος στις νέες συνθήκες και προκλήσεις που τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται στην Αττική και τα ιδιόμορφα οικοσυστήματα της, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας και Πειραιά προσαρμόζει τις δράσεις του.

Παράλληλα, οικοδομεί συνεργασίες με άλλους εξειδικευμένους φορείς, όπως το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων «ΑΝΙΜΑ» για την αποτελεσματικότερη προστασία της άγριας ζωής.

Περιστατικά, όπως η ανεύρεση τραυματισμένων αρπακτικών πουλιών σε δήμους που γειτνιάζουν με το όρος Αιγάλεω, η ολοένα και αυξανόμενη παρουσία αγριόχοιρων στην Δυτική Αττική, τραυματισμοί ελαφιών σε περιοχές ευθύνης των δήμων Φυλής, Μεγαρέων, η επανεμφάνιση λύκων στον αστικό ιστό κ.λ.π., δημιουργούν την ανάγκη μίας πιο ολοκληρωμένης αντιμετώπισης, όπως υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.

Μνημόνιο συνεργασίας
Για τον λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε, υπεγράφη ήδη μνημόνιο συνεργασίας με το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων «ΑΝΙΜΑ», όπου ο ΠΕΣΥΔΑΠ αναλαμβάνει:

– να υποστηρίζει τα άγρια ζώα με τη δωρεάν παροχή υγειονομικών υλικών περίθαλψης,

– να διαθέσει στην ΑΝΙΜΑ τροφές για τα άγρια ζώα αξίας 10.000 ευρώ, για το 2023

– να διαθέτει δωρεάν τη χρήση του κλιβάνου αποτέφρωσης του ΔΙΚΕΠΑΖ, για την διαχείριση των νεκρών άγριων ζώων.

Η ΑΝΙΜΑ από την πλευρά της αναλαμβάνει:

– να παραλαμβάνει και να περιθάλπει όλα τα τραυματισμένα άγρια ζώα από τις περιοχές των δήμων μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ

– να συνεργάζεται με τις υπηρεσίες των δήμων μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ, για τυχόν απεγκλωβισμούς άγριων ζώων εντός του αστικού ιστού,

– να παραλαμβάνει και να περιθάλπει όλα τα κατασχεμένα άγρια πουλιά από τις παράνομες υπαίθριες αγορές, καθώς και να φιλοξενεί δια βίου όσα από αυτά δεν είναι πλέον επανεντάξιμα.

Στο ίδιο πλαίσιο ο ΠΕΣΥΔΑΠ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοθηρίας (Σ.Ε.Ι), εστιάζοντας σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και ευαισθητοποίησης.

Στο μνημόνιο προβλέπεται:

– η εθελοντική ένταξη μελών του ΣΕΙ στην Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ στο όρος Αιγάλεω,

– η κοινή δράση αντιμετώπισης και καταστολής της παράνομης παγίδευσης και του παράνομου εμπορίου άγριων πουλιών, σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς, όπως η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, τα Δασαρχεία, η ΕΛ.ΑΣ κ.α.

– η ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ρόλο των αρπακτικών πουλιών στη φύση,

– η εκπόνηση μελετών για την διατήρηση και την προστασία των άγριων αρπακτικών πουλιών, στο ορεινό, περιαστικό και αστικό περιβάλλον της Αττικής.

«Οι νέες συνεργασίες μας και η εντατικοποίηση των δράσεων μας σε αυτήν την κατεύθυνση, υποδηλώνουν τη θέληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει ακόμα πιο αποφασιστικά και οργανωμένα στην προστασία της βιοποικιλότητας και στην αρμονική μας συνύπαρξη με την άγρια ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας

Ζήσης Ψάλλας Τα νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένης της σεμαγλουτίδης (Ozempic και Wegovy), μπορούν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *