Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Όποιος έχει επισκεφτεί τη Μήλο σίγουρα έχει βρεθεί στο Κλήμα, το χωριό με την καρτποσταλική ομορφιά

Όποιος, από την άλλη, δεν έχει επισκεφτεί το νησί της Αφροδίτης, ας το βάλει στο πρόγραμμα. Τα μέρη που προσφέρει και οι εικόνες που θα απολαύσει από κοντά είναι πραγματικά μοναδικά. Και σίγουρα μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη.

Πιο συγκεκριμένα, η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης του Κλήματος με τις χρωματιστές λεπτομέρειες δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί, ενώ η ιδιαιτερότητά του το έχει κατατάξει ανάμεσα στα κορυφαία και πιο δημοφιλή σημεία του νησιού -μετά το σεληνιακό Σαρακήνικο και το άκρως εντυπωσιακό Κλέφτικο.

Στο μικρό και γουστόζικο Κλήμα, λοιπόν, στο βόρειο τμήμα του νησιού, πρωταγωνιστής είναι το χρώμα. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά ψαροχώρια της Μήλου, που όποιος το ανακαλύψει σίγουρα θα καθιερώσει σε σημείο αναφοράς του. Παρόλο που δεν έχει έντονη τουριστική ανάπτυξη και ενδιαφέρον, στην ουσία αποτελεί κάτι σαν αξιοθέατο για τους επισκέπτες του νησιού.

Το στοιχείο εκείνο που το κάνει εντελώς ξεχωριστό, συγκριτικά με τα υπόλοιπα χωριά του νησιού, δεν είναι άλλο από τα περίφημα «σύρματα» –λευκά, παραδοσιακά δίπατα σπιτάκια με χρωματιστές πινελιές στα πορτοπαράθυρα– των ψαράδων που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα. Πρόκειται για κτίσματα που είχαν διττή λειτουργία, καθώς στον κάτω όροφο οι ψαράδες αποθήκευαν τις βάρκες τους κατά την διάρκεια του χειμώνα και στον πάνω διατηρούσαν την κατοικία τους.

Κλήμα: Το χωριό που έχει συνδέσει το όνομά του με την Αφροδίτη της Μήλου
Σημαντικότερο όλων, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι σε αυτό το μοναδικά όμορφο μέρος βρέθηκε το ωραιότερο άγαλμα κι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα Έργα Τέχνης, παγκοσμίως, αυτό της Αφροδίτης της Μήλου το 1820, όταν ένας αγρότης από την Πλάκα ξέθαψε το άγαλμα σε ένα χωράφι κοντά στο Κλήμα.

Ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη του μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, όπου κι εκτίθεται μέχρι σήμερα και είναι από τα πιο δημοφιλή εκθέματα.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιάννης Σαρακιώτης: «Συνεχίζεται για δεύτερη τετραετία η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων από τη Ν.Δ.»

  Αναφορικά με την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου από τους Βουλευτές της Ν.Δ. και μόνο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *