Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Οργή για το 11χρονο παιδί που σκοτώθηκε στις Σέρρες

«Πώς τον άφησε να μπει στο σχολείο την ώρα που γίνονταν μαθήματα;»
Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο και η τοπική κοινωνία στις Σέρρες από τον θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο.

Όλα έγιναν όταν σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού με αποτέλεσμα κομμάτια από έναν τοίχο αλλά και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση αρκετών μέτρων και να τραυματίσουν θανάσιμα το αγόρι 11 ετών.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Στο σχολείο επικράτησε πανικός. Έφτασαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβουν το 11χρονο παιδί, που ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του, αλλά και άλλους δύο μαθητές, 6 και 10 χρόνων που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το συνεργείο έκανε συντήρηση στον λέβητα και στον καυστήρα του σχολείου με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το καπάκι και η πόρτα και να χτυπήσει θανάσιμα τον μαθητή.

«Όλοι είμαστε συντετριμμένοι, όλες οι Σέρρες πενθούν. Είμαι και έξαλλος με όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτή την απώλεια.Με τον εργολάβο που έκανε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τη σύμβαση.

Είμαι έξαλλος και με το διευθυντή, ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου. Υπάρχει μια σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, στην οποία αναφέρεται ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες την ώρα του σχολείου χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου και του διευθυντή.

Πώς τον άφησε να μπει στο σχολείο την ώρα που γίνονταν μαθήματα; Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών στον ΣΚΑΪ.

News.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *