Ακολουθήστε μας στο facebook

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δ. Κουρέτας: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας

«Για εμάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητά αλλά και το μεγάλο στοίχημα. Ειδικά στις μέρες μας έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Ο φυσικός μας πλούτος πρέπει να προστατευθεί και σε αυτή την αποστολή χρειάζεται η συνεργασία όλων μας» επισημαίνει με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , συμμετέχει, στηρίζει και ενθαρρύνει τις ποικίλες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται σε όλη τη Θεσσαλία.

«Το μήνυμα για εμάς, δεν είναι απλά επίκαιρο, είναι ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας.

Απέναντι στην Θεσσαλία των φυσικών καταστροφών, των πλημμυρών, της ξηρασίας και των πυρκαγιών. Απέναντι στο πρόβλημα ποσότητας και ποιότητας των Υδάτων, την Αέρια Ρύπανση και την Ερημοποίηση των εδαφών» επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Φώτης Λαμπρινίδης.

Με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας, πριν απ΄όλα, ξετυλίγονται οι πιο διαφορετικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, με τη συμμετοχή Φορέων , Υπηρεσιών , συλλογικοτήτων και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Οι δράσεις αυτές χρειάζεται να αναδειχθούν από όλους, ενώ, ιδιαίτερη αξία αποκτά η εμπλοκή της νεολαίας, στην οποία πρέπει να είναι προσανατολισμένες για την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης.

Συμβολικά, οι Αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής συμμετέχουν στις δράσεις που διοργανώνουν

– Η Πρωτοβάθμια Δ/νση Λάρισας, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με θέμα : Βιωματικά Εργαστήρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ,

– Η Πρωτοβάθμια Δ/νση Τρικάλων , Π.Ε. Τρικάλων, Δήμος Τρικκαίων, Αστυνομική Δ/νση Τρικάλων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, Σ.Α.Ε.Κ. Τρικάλων, Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Τμήμα Διαιτολογίας & Διατροφολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου-Τρικάλων με θέμα : 1ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος «Οικολογικό αποτύπωμα» ,

ενώ την Κυριακή 02/06/2024, στον Βόλο έλαβε χώρα η Δράση : «Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: Δεν γιορτάζουμε. Στέλνουμε σήμα κινδύνου» , στην οποία παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Λαμπρινίδης.

Τις επόμενες μέρες ο συντονισμός προγραμμάτων ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας θα λάβει πιο οργανωμένη μορφή με την συνάντηση των πέντε Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ( 1.Μακρινίτσας 2.Μουζακίου 3.Κισσάβου-Ελασσόνας 4.Περτουλίου-Τρικκαίων 5.Ανατολικού Ολύμπου) και σκοπό την κοινή επεξεργασία σχεδίου δραστηριοτήτων στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την δημιουργία του λογοτύπου του, ξεκίνησε ο Δήμος Σοφάδων, καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η 30 η Σεπτεμβρίου

Τη διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την δημιουργία του λογοτύπου του, ξεκίνησε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *