Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παπάκι εκτελεί χρέη επαγγελματικού van!

Οι εικόνες που βλέπει κανείς στους ελληνικούς δρόμους δεν παύουν να μας εκπλήσσουν. Όμως ο συγκεκριμένος φαίνεται να το έχει τερματίσει.

Το πως αντιλαμβάνεται κανείς την μετακίνησή του στους δρόμους της Αθήνας δεν είναι προφανώς θέμα σκληρής αστυνόμευσης. Αλλά σχετίζεται και με την απλή λογική. Και το έμφυτο στον άνθρωπο αίσθημα του κινδύνου και της αυτοσυντήρησης.

Ο συμπολίτης μας που βλέπουμε στην φωτογραφία, προφανώς αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω. Και όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να μετατρέψει το παπάκι του σε επαγγελματικό όχημα.

Η εικόνα είναι σοκαριστική. Ο αναβάτης κρατά στο αριστερό του χέρι μία σκάλα (με δυσκολία μάλιστα), ενώ το δεξί του χέρι που είναι επιφορτισμένο με την χρήση του γκαζιού είναι και αυτό φορτωμένο με μία ογκώδη και βαριά τσάντα.

Ακόμα χειρότερα, ανάμεσα στα πόδια του υπάρχουν δύο ακόμα τσάντες που καλύπτουν όλο τον χώρο, και δυσκολεύουν οποιαδήποτε κίνηση.

Περιττό να πούμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι πρακτικά αδύνατον να αντιδράσει αν προκύψει ανάγκη για ένα άμεσο φρενάρισμα ή μία απότομη αλλαγή πορείας για αποφυγή κάποιου εμποδίου.

Το θέμα δεν είναι απλά ότι θα κάνει κακό στον εαυτό του. Αλλά όλο αυτό το “άρμα μάχης” είναι σε θέση να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε όποιον δυστυχή βρεθεί στον δρόμο του.

Το να υπάρχει αστυνόμευση είναι ένα -μεγάλο- μέρος λύσης του προβλήματος του να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Αλλά και η στοιχειώδης έλλειψη λογικής είναι άκρως αποθαρρυντική για το πόσο πίσω βρισκόμαστε ως χώρα στην αντίληψή μας για την κίνηση στους δρόμους και την οδική ασφάλεια.

Τουλάχιστον να του αναγνωρίσουμε ότι φορούσε κράνος. Κάτι είναι και αυτό…

www.newsauto.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σαν σήμερα το ναυάγιο του “Εξπρές Σάμινα” – Ο ήρωας της Φθιώτιδας, Βασίλης Ραχούτης…

Ο ήρωας, στρατιώτης πεζικού, Βασίλης Ραχούτης στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 έχασε την ζωή του στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *