Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στην κυκλοφορία, ο νέος δρόμος Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμάς

Παραδίδεται στην κυκλοφορία, 31/1/2022 ο νέος δρόμος Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμάς, συνολικού προϋπολογισμού 13, 8 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που βγάζει από την απομόνωση την περιοχή του Παλαμά, ενισχύει την ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων μεταξύ Καρδίτσας, Παλαμά, Φαρκαδόνας και Τρικάλων και με τη σύνδεση του με τον αυτοκινητόδρομο Ε- 65, δημιουργεί νέες συνθήκες ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Το έργο αφορά στην ανακατασκευή τμήματος της Επαρχιακής Οδού 16 και ειδικότερα στο τμήμα από τη σύνδεση στον κυκλικό κόμβο Χ.Θ. 80+400 με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας – Ε65 (ο οποίος αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών) και την πόλη της Καρδίτσας, έως την είσοδο της πόλης του Παλαμά, συνολικού μήκους 9,2 χιλιομέτρων με 11,3 χιλιόμετρα παράπλευρου οδικού δικτύου και 3 ισόπεδους κόμβους στην είσοδο των Γοργοβιτών (πορεία από Δέλτα προς Παλαμά), στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. και εντός του οικισμού Μάρκου.

Οφέλη

Με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στην κυκλοφορία, εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής σύνδεση των οικισμών των πεδινών περιοχών του νομού Καρδίτσας, ενώ μέσω του παράπλευρου αγροτικού οδικού δικτύου εξασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση και η εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και εγκαταστάσεων. Το έργο οδηγεί σε μείωση της χρονοαπόστασης, αύξηση της ασφάλειας στην κυκλοφορία και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, μείωση του κόστους μεταφοράς, προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων και σύνδεση των παραγωγικών κέντρων με το διεθνές δίκτυο μεταφορών, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων αλλά και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ημερίδα την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου στο Λιμάνι Ναυπάκτου «Αναπληρώνοντας τη φυσική οικογένεια μέσω του θεσμού της αναδοχής»

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *