Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παραμένει οξυμένο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νεράιδας και της ευρύτερης περιοχής με τα ανεπιτήρητα βοοειδή.

Έχει χαθεί ο λογαριασμός για το πόσες φορές έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νεράιδας και της ευρύτερης περιοχής με τα ανεπιτήρητα βοοειδή.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 14 Μαρτίου ήρθε για μία ακόμη φορά, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρά τις δεσμεύσεις αλλά και τις ενέργειες που αναμφίβολα γίνονται, παραμένει οξυμένο και ιδιαίτερα δυσεπίλυτο.

Αναφερόμενος επ’ αυτού σε ερώτησή του ο κ. Κρανιάς, μίλησε για αύξηση του πληθυσμού, για παράπονα των κατοίκων ου επιχειρούν να κλείσουν ραντεβού με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο χωρίς να το έχουν καταφέρει και για «στόλισμα» του δρόμων του οικισμού από τα ζώα ενόψει Πάσχα…

Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Τσιάκος είπε ότι έγιναν βήματα για τη αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Τα ζώα, είπε, είναι άγρια και απαιτείται πολύ εξειδικευμένος χειρισμός, από προσωπικό που δεν είναι εύκολο να βρεθεί. Εξέφρασε πάντως την βεβαιότητα ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Παρεμβαίνοντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαδημητρίου, υπογράμμισε πως για την διαχείριση του ζητήματος υπάρχουν και λεπτά νομικά ζητήματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ακόμα και η προσπάθεια συγκέντρωσης των ζώων σε περιφραγμένο χώρο μέσω της προσφοράς τροφής, απαιτεί εισαγγελική άδεια, οπότε η κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά και τηρώντας το γράμμα του νόμου.

Π.Κ.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

«Λευκή Περιοχή» Ο Δήμος Αγράφων ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή για να έχουν πρόσβαση σε τηλεοπτική κάλυψη στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών

‘Λευκές’ λέγονται οι περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε τηλεοπτική κάλυψη στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *