Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Παρατείνεται άλλον έναν χρόνο η δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε 25 σταθμούς της πόλης του Δ. Αθηναίων

Τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί συνολικά 17.173 φορτίσεις στους 19 σταθμούς του δήμου Αθηναίων, που αντιστοιχούν σε κάλυψη απόστασης με «πράσινη» ενέργεια ίσης με διάνυση της περιμέτρου της γης 38 φορές.

Έναν χρόνο μετά την εγκατάσταση και λειτουργία 25 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε 19 σημεία της πόλης, ο δήμος Αθηναίων παρατείνει τη δωρεάν φόρτιση για έναν επιπλέον χρόνο, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση στην πρωτεύουσα και να επιτευχθεί ο στόχος της πράσινης ενέργειας και σταδιακά της μηδενικής εκπομπής ρύπων.

Η «πράσινη» πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την Protergia, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Mytilineos. Η εταιρεία – μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του δήμου Αθηναίων – προέβη στη δωρεά του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και του συστήματος διαχείρισης που αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση της καλής λειτουργίας και χρήσης των σταθμών φόρτισης.

Εδώ κι έναν χρόνο, οι οδηγοί υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων φορτίζουν δωρεάν τα οχήματά τους στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί φορτιστές, με τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί να είναι, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

ADVERTISING

Το «πράσινο» αποτύπωμα σε αριθμούς
Σύμφωνα με στοιχεία της Protergia, τον τελευταίο χρόνο έχουν καταγραφεί συνολικά 17.173 φορτίσεις στους 19 σταθμούς του δήμου Αθηναίων, που αντιστοιχούν σε κάλυψη απόστασης με «πράσινη» ενέργεια ίσης με 1,52 εκατ. χλμ. ή – διαφορετικά – διάνυσης της περιμέτρου της γης 38 φορές.

Παράλληλα, μέσω της πρωτοβουλίας έχει αποτραπεί η εκπομπή 182,35 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (Co2) από την ατμόσφαιρα, ποσότητα που ισοδυναμεί με Co2 που μπορούν να απορροφήσουν συνολικά 7.294 δέντρα.

Ο δήμος Αθηναίων έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% έως το 2040, υιοθετώντας ένα πλάνο βιώσιμων μετακινήσεων.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε σχετικά: «Η Αθήνα βήμα-βήμα κερδίζει το στοίχημα της βιώσιμης μετακίνησης. Με πρωτοβουλίες όπως αυτή, ενισχύουμε την ηλεκτροκίνηση και δεσμευόμαστε για μία πόλη όλο και πιο πράσινη και ανθεκτική. Ευχαριστούμε την Protergia για τη συμβολή της στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μέσα στην πόλη».

 

Πού μπορείτε να φορτίσετε ηλεκτρικό/υβριδικό αυτοκίνητο στην Αθήνα
Λιοσίων 22 – Πλατεία Βάθη

Σκουφά 13 – Κολωνάκι

Λουκιανού 7 – Κολωνάκι

Πάρκο Μαιάνδρου (Μιχαλακοπούλου) – Ιλίσια

Αρχιμήδους 23Β – Παγκράτι

Ηρώδου Αττικού, έναντι αρ. 25 – κοντά στο Καλλιμάρμαρο

Πλατεία Ελευθερίας 25 (Πλατεία Κουμουνδούρου)

Ηρακλειδών 66 – Θησείο

Ευμολπιδών 34 – Γκάζι

Βελβενδού 47 – Άνω Κυψέλη

Χρήστου Μάντικα – Κυψέλη* (μπροστά από πάρκο)

Φειδιππίδου 30 – Αμπελόκηποι

Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας – Αμπελόκηποι

Σούτσου – παραπλεύρως της πλατείας Μαβίλη

Αναπαύσεως & Ραζηκότσικα – Μετς

Λεωφ. Γεωργίου Καφαντάρη & Λ. Βουλιαγμένης – Άγιος Αρτέμιος

Ιακωβίδου 1-3 – Πατήσια

Αθηνάς & Λυκούργου – Ομόνοια

Τριπόλεως 25 – Κολωνός

* Ο σταθμός φόρτισης στην Κυψέλη δε λειτουργεί προσωρινά – Σχεδιάζεται η μετακίνησή του σε νέα θέση λόγω της εκτέλεσης έργων του Μετρό.

www.naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ένα μήνα μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών, η Hellenic Train ανακοίνωσε σήμερα την επανεκκίνηση εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Σύμφωνα με την εταιρία σήμερα, 29 Μαρτίου, δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες θα εκτελέσουν τα δρομολόγια από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *