Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Πάρκο Περιβολάκι: Η FIX Hellas κάνει τη διαφορά με σημαντικές «πράσινες» πρωτοβουλίες

Στην Ελλάδα αγαπάμε τις γειτονιές και τη μοναδική ιστορία τους. Κάθε σοκάκι, κάθε πάρκο και πλατεία έχει πολλά να διηγηθεί. Κρυμμένες ομορφιές και στέκια που όλο και κάτι μας θυμίζουν και ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας.

Εκεί που μεγαλώσαμε, που δημιουργήσαμε τις πρώτες μας φιλίες, που ζήσαμε τους πρώτους μας έρωτες. Τις συνοικίες που φιλοξένησαν τα πρώτα μας μαθητικά βήματα, αλλά και αυτές που «αγκάλιασαν» τις αγωνίες των φοιτητικών μας χρόνων και τις εξόδους με συναδέλφους στα επαγγελματικά μας μονοπάτια… Αγαπημένες συνήθειες που μοιραστήκαμε, όπως η απόλαυση της μπύρας FIX, αλλά και η επιθυμία τα πιο σπουδαία να μείνουν αναλλοίωτα. Να διατηρηθούν εκείνα τα μέρη που αποτελούν με τον τρόπο τους κομμάτι της καθημερινής ζωής, άλλα και κομμάτι της πόλης.


«Οι γειτονιές είναι το σπίτι μας». Αυτό πιστεύει η FIX Hellas, και φροντίζει να τις ομορφαίνει, με την ανάπλαση πάρκων, που λειτουργούν ως πνεύμονες οξυγόνου στην πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα. Φέτος, σε συνέχεια των δράσεων ανάπλασης του πάρκου ΦΙΞ το 2021, η FIX Hellas προχώρησε στην ανάπλαση ενός ακόμα χώρου, του πάρκου Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης στο Κουκάκι. Η τελετή παράδοσης στον Δήμο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, του Managing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, κ. Dejan Beko και της Marketing Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, κας. Μαρίας Ηρωίδη.

Η όαση πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας με τη σύγχρονη τεχνολογία
Η ανάπλαση βήμα – βήμα
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται από το Athens Partnership με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία και την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη, μία από τις παλαιότερες γειτονιές άλλαξε πρόσωπο!

Ως τώρα, στο πάρκο υπήρχε ανομοιομορφία, ενώ «βασίλευε» η παραμελημένη βλάστηση και τα άδεια παρτέρια. Με κριτήρια αειφορίας, σεβασμό στην ιστορία της περιοχής και με μία σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση διαμορφώθηκε ένα σύγχρονο πλέον αστικό διαδραστικό πάρκο.

Φυτεύτηκαν ποικίλα ανθοφόρα δένδρα και θάμνοι από τη μεσογειακή χλωρίδα, που προσθέτουν ομοιογένεια και συλλογική ταυτότητα. Ο σχεδιασμός ολοκληρώθηκε με την προσθήκη ενός παρτεριού με φυτικές αψίδες και ενός νέου ελικοειδούς παγκακίου για μέγιστη διάδραση μεταξύ των επισκεπτών του πάρκου. Επιπλέον, στον χώρο τοποθετήθηκαν κατασκευές φωλεοποίησης εντόμων και πουλιών της αστικής πανίδας και βοτανικές πινακίδες για την ξενάγηση του κοινού στον κόσμο των φυτών. Τέλος, εγκαταστάθηκε ένας αυτόνομος φωτοβολταϊκός στύλος φόρτισης συσκευών, καθώς η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης ανθρώπων όλων των ηλικιών.

Η FIX Hellas κάνει τη διαφορά με σημαντικές «πράσινες» πρωτοβουλίες

Η δημιουργία ενός υγιούς αστικού περιβάλλοντος είναι βασική προτεραιότητα για τη FIX Hellas, με την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, την επένδυση στις κοιτίδες «πρασίνου» και την ουσιαστική ανάπλαση των συνοικιών της πρωτεύουσας.

Με κινητήριο δύναμη τη βιώσιμη ανάπτυξη, η FIX Hellas προχωρά σε δράσεις που μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο και να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά μας, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός καλύτερου και πιο «πράσινου» αύριο, με σεβασμό στο χθες.

Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσετε το πάρκο Περιβολάκι στο Κουκάκι, παρέα με μια παγωμένη μπύρα ΦΙΞ και να περάσετε όμορφες στιγμές σε έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης!

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

37χρονος κτυπούσε την 25χρονη έγκυο σύζυγό του, ακόμη και όταν καλούσε την Αστυνομία…

Άγριος ξυλοδαρμός μίας εγκύου από τον σύζυγό της και μέλλοντα πατέρα του παιδιού της…. Σοκ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *