Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πέντε ασκήσεις, από ειδικούς για να δυναμώσετε τα χέρια, τους ώμους, το στήθος και την πλάτη σας

Νιώθετε πως έχετε «σκεβρώσει» από τις ώρες καθιστικής εργασίας και πως χρειάζεστε επειγόντως γυμναστική; Θέλετε να ενισχύσετε τους μυς του πάνω μέρους του σώματος, αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα να αναλώσετε πολύ χρόνο στο γυμναστήριο;

Τα καλά νέα είναι πως μπορεί και να μην τον χρειάζεστε. Αρκεί να προπονείστε έξυπνα… Ακολουθούν πέντε ασκήσεις, από ειδικούς που μίλησαν στο Business Insider, για να δυναμώσετε τα χέρια, τους ώμους, το στήθος και την πλάτη σας.

Η πρέσα στήθος και τα push-upς είναι πολύ καλοί τρόποι για να δουλέψετε το στήθος καθώς και τους μυς του πυρήνα και της ωμοπλάτης. Και μπορείτε να ανεβάσετε το επίπεδο καθώς υπάρχουν πολλά είδη push-ups διαφορετικής δυσκολίας και μυϊκής στόχευσης.

Σκυφτή κωπηλατική με αλτήρα
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εκτελέσετε ασκήσεις για την πλάτη (σκυφτή κωπηλατική), όπως με τη χρήση ενός μηχανήματος αντίστασης, αλτήρων ή μπάρας. Η χρήση ελεύθερων βαρών σε σκυφτή κωπηλατική άσκηση διεγείρει και το κάτω μέρος της πλάτης, κάνοντας την κίνηση ακόμα πιο αποτελεσματική.

Πλάγιες εκτάσεις με αλτήρες
Η δημιουργία σφριγηλών ώμων με όγκο -που κάνουν τα χέρια να φαίνονται μυώδη- απαιτεί να δουλέψετε τους πλευρικούς μυς. Γι’ αυτό συστήνονται οι πλάγιες εκτάσεις, που στοχεύουν στο πλάι των ώμων.

Κάμψεις δικεφάλων και εκτάσεις τρικεφάλων
Ενώ οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι δουλεύονται με τις προηγούμενες ασκήσεις για το στήθος και την πλάτη, είναι σημαντικό να τους γυμνάσετε ξανά με μερικές κάμψεις και εκτάσεις. Ωστόσο, δεν θα χρειαστείτε πάρα πολλές επαναλήψεις και σετ, καθώς οι μύες έχουν ήδη δουλευτεί.

Χρειάζεστε μόνο ένα ή δύο σετ συνήθως για να πετύχετε μια καλή μυϊκή ανάπτυξη. Μπορείτε να κάνετε κάμψεις και εκτάσεις τρικεφάλου με αλτήρες ή μηχάνημα αντίστασης.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο βαθυκόκκινος “σούπερ” χυμός από παντζάρι ρίχνει την πίεση και προστατεύει την καρδιά

Το βραστό παντζάρι σίγουρα κατέχει μια θέση στις σαλάτες του φθινοπώρου. Θα λέγαμε μάλιστα πως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *