Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Περιπατητής σώθηκε στο φαράγγι της Μονής Πρέβελης του Ρεθύμνου και τώρα κινδυνεύει με πρόστιμο

Μεγάλη επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή του Φαραγγιού Μονής Πρέβελης στον δήμο Αγίου Βασιλείου του Ρεθύμνου, καθώς πυροσβεστικές και ιατρικές δυνάμεις συνέτρεξαν για τη διάσωση ενός τραυματισμένου πεζοπόρου.

Η περιοχή του Φαραγγιού Μονής Πρέβελης αποτελεί ένα εντυπωσιακό, αλλά επικίνδυνο μέρος, που προσελκύει πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης. Σήμερα, ένας 60χρονος ημεδαπός βρέθηκε τραυματισμένος στην περιοχή που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Άμεσα επιχείρησαν στο σημείο 4 οχήματα και 18 υπάλληλοι της 3ης Ειδικής Μονάδας Ανάσχεσης και Καταφρούρησης (ΕΜΑΚ), 3ης Ειδικής Μονάδας Επέμβασης και Διάσωσης (ΕΜΟΔΕ) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου. Η συντονισμένη προσπάθεια από τις εν λόγω υπηρεσίες επέτρεψε την άμεση ασφαλή διάσωση του τραυματισμένου περιπατητή.

Ο τραυματίας παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιών (δείκτης επικινδυνότητας 4) που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, απαγορεύεται η διέλευση πεζοπόρων από το φαράγγι της Μονής Πρεβελής. Για αυτό το λόγο, ενδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης τόσο στον διασωθέντα όσο και σε άλλα άτομα που βρίσκονταν με το διασωθέντα.

Η επιτυχημένη διάσωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της συντονισμένης δράσης αρμόδιων υπηρεσιών και της αποφασιστικότητας στην προστασία των πολιτών και της φύσης.

www.protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *