Τρίτη , 28 Ιουνίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Περισσότερες από τριάντα σακούλες με σκουπίδια, πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια μάζεψαν εθελοντές, κυρίως Ουκρανοί πρόσφυγες γύρω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Περισσότερες από τριάντα σακούλες με σκουπίδια, πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια μάζεψαν το πρωί της Κυριακής εθελοντές, κυρίως Ουκρανοί πρόσφυγες και Ουκρανοί πολίτες που διαμένουν στην πόλη, σε συνεργασία με το αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Κελλάριου Όρμου και γύρω από το Μέγαρο Μουσικής.

Η εθελοντική δράση καθαρισμού ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με στόχο ένα πιο καθαρό περιβάλλον και είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως τονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Βασίλης Μωυσίδης, στο ΑΠΕ ΜΠΕ. «Σχεδόν 40 σακούλες με πλαστικά σκουπίδια καταφέραμε να απομακρύνουμε από την περιοχή, χάρη στην εθελοντική δράση των Ουκρανών. Οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν, γιατί έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή εθελοντική ομάδα μαζί τους. Από την τρίτη μέρα του πολέμου, πολλοί Ουκρανοί συμμετείχαν μαζί μας στον δήμο Θεσσαλονίκης, σε μια κοινή προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας».

Ο κ. Μωυσίδης σημείωσε πως θα ακολουθήσει δράση καθαρισμού στο Δάσος του Σέιχ Σου η οποία θα οριστικοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, «ενώ την Παρασκευή 20 Μαίου έχουμε προγραμματίσει μία μουσική εκδήλωση στο Θέατρο Κήπου, ένα μουσικό δρώμενο Ουκρανών και Γεωργιανών καλλιτεχνών, θα υπάρχει και ελληνικό παραδοσιακό ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, όχι με εισιτήριο αλλά φέρνοντας μαζί τους τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για παιδιά. Παιδιά στην Ουκρανία που δοκιμάζονται από τον πόλεμο».

www.zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μιλάνο: Ο δήμαρχος ζητά από τους κατοίκους να σταματήσουν να ποτίζουν τα φυτά στα σπίτια τους ώστε να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία

Να περιορίσει τη χρήση νερού στο Μιλάνο ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λειψυδρίας προσπαθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *