Σάββατο , 25 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πιστεύουμε ότι το 2023 είναι η χρονιά που θα πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας

Στο κατώφλι της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 12 χρόνια βρίσκεται η Ελλάδα, δηλώνει στους Financial Times ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, καλώντας παράλληλα την επόμενη κυβέρνηση της χώρας να διατηρήσει τη δημοσιονομική σύνεση.

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στους Financial Times ότι είναι βέβαιος πως οι οίκοι αξιολόγησης θα αναβαθμίσουν τα ελληνικά ομόλογα εντός μηνών, εάν οι βουλευτές δείξουν πρόθεση να διατηρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να επωφεληθούν από ένα «παράθυρο ευκαιρίας» που ανοίγεται ώστε να μειώσουν σημαντικά το βάρος του χρέους της χώρας.

«Πιστεύουμε ότι το 2023 είναι η χρονιά που θα πάρουμε την επενδυτική βαθμίδα», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Οι FΤ υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα έχασε την επενδυτική της βαθμίδα τον Ιανουάριο του 2011, «όταν η οικονομική της κρίση απειλούσε να διαλύσει την Eυρωζώνη.

Η αξιολόγησή της έπεσε μέχρι και το CCC-, προτού ανακάμψει στο BB+, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, καθώς η οικονομική ανάκαμψη της χώρας απέκτησε δυναμική.

Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει περισσότερο από 24 ποσοστιαίες μονάδες τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ μόνο πέρυσι, με την οικονομία της να επεκτείνεται λίγο πάνω από 5% κατά τη διάρκεια του 2022.»

«Πριν από μερικά χρόνια, λίγοι άνθρωποι περίμεναν ότι η Ελλάδα θα παρέμενε στην ευρωζώνη. Τώρα, όχι μόνο παραμένει, αλλά έχει καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο της ευρωζώνης», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, προειδοποιώντας πάντως ότι αυτός ο «ενάρετος [οικονομικός] κύκλος» δεν πρέπει να σπαταληθεί.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διαδικτυακή ημερίδα του Δ. Ξηρομέρου με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια» την Τρίτη 28 Μαρτίου

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, το Δήμο Ευρώτα, το Δήμο Πύργου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *