Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πολύμορφες δραστηριότητες προγραμματίζουν στον Βόλο και στη Ν. Ιωνία εργατικά σωματεία και φορείς, ενόψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς

Τα σωματεία καλούν το σύνολο των σωματείων φορείς και όλους τους εργαζόμενους
– Την Τετάρτη 26/4 στις 6 το απόγευμα στην εκδήλωση στην Νέα Ιωνία, μπροστά από το σπίτι του συνδικαλιστή Μ. Παπαρήγα (στην Ευαγγελίστρια, δίοδος 4, μεταξύ της οδού Ειρήνης και Εφέσου), για την πορεία του ταξικού εργατικού κινήματος στην πόλη μας.
– Στην έκθεση που θα βρίσκεται στο Θόλο (στο κτήριο Παπαστράτου) την Πέμπτη 27/4 και την Παρασκευή 28/4 τις ώρες 11.00-13.00 το πρωί και 18.00 – 20.00 το απόγευμα από την Πέμπτη 27/4 και την Παρασκευή 28/4.
– Στην κινητοποίηση στην παραλία του Βόλου το Σάββατο 6 Μάη για να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση μονάδας LNG στον Παγασητικό.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Δευτέρα 1 Μάη, στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Πρωτομαγιά είναι μέρα που η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο δείχνει το μπόι της απέναντι σε αυτούς που καθημερινά της κλέβουν τον πλούτο που παράγει. Είναι μέρα που τιμάμε όλους τους αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο της τάξης μας από το Σικάγο ως την Καισαριανή. Είναι μέρα πάλης και αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας για μια καλύτερη ζωή.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εκατομμύρια εργαζόμενους στους δρόμους. Στην Ελλάδα με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, στη Γαλλία ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Πορτογαλία και άλλες χώρες για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας.
«Αυτό που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα είναι πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Πως μόνο οι εργαζόμενοι με τη δική μας πάλη μπορούμε να προστατέψουμε τις οικογένειες μας και τους εαυτούς μας. Καμία κυβέρνηση, κανένας φιλόδοξος σωτήρας δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε! Όποτε εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στην προσμονή κάποιου σωτήρα, οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης, για να μας σώσει, βγήκαμε χαμένοι», αναφέρουν τα σωματεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απέναντί μας έχουμε την εργοδοσία, το εχθρικό κράτος της, τις κυβερνήσεις της που υλοποιούν την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, της ελεύθερης οικονομίας και αγοράς, που όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα πίνουν νερό στο όνομά της. Είναι η πολιτική που εμπλέκει τον λαό μας στα σχέδια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μετρά πλέον πάνω από ένα χρόνο διάρκεια και τους λαούς να αιματοκυλούνται για το ποια αστική τάξη θα ελέγχει τους δρόμους κίνησης εμπορευμάτων και ενέργειας.

«Αυτό που φάνηκε πιο καθαρά μετά το έγκλημα στα Τέμπη, μετά τα εργοδοτικά εγκλήματα σε πολλούς εργασιακούς χώρους και στην περιοχή μας, είναι ότι τα αφεντικά και το κράτος την ώρα που μετράνε μόνο τα κέρδη και τις ζημιές τους, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», αναφέρουν τα σωματεία και φορείς.
Να μην δεχτούμε μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος, η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις-ψίχουλα και ο μισθός να μην βγάζει ούτε το μισό μήνα. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προδιαγράφουν για ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Να μην δεχτούμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο και να κινδυνεύουν να πέσουν οι σοφάδες στα κεφάλια τους, όπως έγινε σε δύο Δημοτικά σχολεία της πόλης μας!
Σήμερα υπάρχει διέξοδος. Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου.
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:
• Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές μαζικές μεταφορές.
• Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας.
• Συλλογικές Συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
• Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς.
• Απεμπλοκή της Χώρας μας από τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
• Να σταματήσουν τώρα οι σχεδιασμοί για την εγκατάσταση μονάδας φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επανεκκίνηση του προγράμματος διανομής ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους της βόρειας Εύβοιας

Αποκαταστάθηκε οριστικά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος στήριξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *