Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πομπή με αγροτικά μηχανήματα χθες στην πόλη της Καρδίτσας, ξαναγύρισαν στο «μπλόκο» τους

Πομπή με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα σχημάτισαν το απόγευμα οι αγρότες που βρίσκονται για έβδομη μέρα στον παράπλευρο δρόμο του κόμβου της Καρδίτσας του Ε65 , από όπου κατευθύνθηκαν στην πόλη της Καρδίτσας πραγματοποιώντας μια σύντομη περιφορά στους κεντρικούς δρόμους μαρσάροντας και κορνάροντας και μια ολιγόλεπτη στάση στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου πριν αναχωρήσουν ξανά για το «μπλόκο» τους.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αγροτικής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Πέμπτη και αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση του «μπλόκου», ενώ είχε προαναγγελθεί κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Η  κινητοποίηση έστειλε ένα ακόμα μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας από την πλευρά των αγροτών που με τη σειρά τους εισέπραξαν μηνύματα συμπαράστασης από τους επαγγελματίες, εμπόρους και πολίτες, καθώς είναι κατανοητό από όλους ότι αποτελούν αλληλένδετους κρίκους της τοπικής οικονομίας και η μείωση του αγροτικού εισοδήματος θα έχει επιπτώσεις σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους, ιδιαίτερα αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για απώλειες ύψους 15-20 εκ. € σε ετήσια βάση για τους παραγωγούς του Νομού με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ δηλαδή από το 2023.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης των αγροτών της Καρδίτσας αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά που θα έχει αύριο (15/12) στις 9.30 το πρωί στο Υπουργείο αντιπροσωπεία αγροτών του μπλόκου ε επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλα.

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

10 πολιτιστικές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν το 2023 στην Π.Ε. Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας είναι οι εξής: -Εκδήλωση του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *