Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πως στήθηκε η κινηματογραφική ληστεία στο κατάστημα της Rolex

Με κινηματογραφική ληστεία, τόσο σε χρόνους όσο και σε εκτέλεση, θα μπορούσε να παρομοιάσει κάποιος τη σημερινή (20.12.2022) εισβολή των τεσσάρων δραστών στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας, από το οποίο απέσπασαν 15 πανάκριβα ρολόγια της ελβετικής φίρμας.

Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, όπως αναφέρει το newsit.gr,  οι δράστες της ληστείας πλησίασαν το κατάστημα της Rolex που είχαν στοχοποιήσει. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, κι όταν βρήκαν την ευκαιρία ακινητοποίησαν τον φύλακα, αφού πρώτα το χτύπησαν στο κεφάλι με το όπλο που έφεραν μαζί τους.

Έτσι, στις 10:55 και με πλέον ανοιχτή την πόρτα, οι τέσσερις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν στο εσωτερικό της Rolex στο κέντρο Αθήνας. Με την απειλή του όπλου, ζήτησαν από τους υπόλοιπους υπάλληλους του καταστήματος να μην προβάλουν την παραμικρή αντίσταση και να κάνουν ότι τους ζητήσουν.

Αμέσως, με ένα σφυρί, το οποίο το παρατήσαν στο κατάστημα, άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες στις οποίες υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια.

Αφού απέσπασαν 15 μοναδικά κομμάτια, στη συνέχεια οι τέσσερις ληστές που μιλούσαν άπταιστα ελληνικά τράπηκαν σε φυγή. Επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσυκλέτες που τις είχαν αφήσει σε κοντινή απόσταση από το κατάστημα και χάθηκαν μέσα στα στενά της Αθήνας.

Οι δράστες που λειτούργησαν με επαγγελματισμό, φαίνεται να είχαν σχεδιάσει από καιρό την «επιχείρηση» τους.

Χτύπησαν στο πιο πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, και μάλιστα πρωινές ώρες, και έφυγαν αφήνοντας τις φιγούρες τους στους σκληρούς δίσκους των κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας τόσο της Rolex όσο και των υπόλοιπων καταστημάτων της περιοχής.

Έτσι, οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από όλων των ειδών τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή την πλατείας Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων σε αυτή, προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στη Rolex αλλά και τον τρόπο διαφυγή τους.

Πάντως, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει στόχος ληστών, καθώς είχε χτυπηθεί και πριν από ένα χρόνο.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης, Αναστασία Σταματοπούλου, newsit.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *