Παρασκευή , 9 Ιουνίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων, ημερίδα με θέματα : “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις”, “Αντισύλληψη & Σεξουαλική υγεία” και “Οι σχέσεις στην εφηβεία”

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Σοφάδων, ημερίδα με θέματα : “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις”, “Αντισύλληψη & Σεξουαλική υγεία” και “Οι σχέσεις στην εφηβεία”, με κύριο εισηγητή τον ειδικό μαιευτήρα – γυναικολόγο κ. Πασχάλη Μούσιο,

στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας που εκπονούν οι καθηγητές νοσηλευτικής του Τομέα Υγείας του σχολείου, κ. Τσιαμούρας Δημήτρης, κα. Κασιδάκη Σοφία και η ψυχολόγος κα. Πλατιά Εύη σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σοφάδων και συγκεκριμένα, την προϊσταμένη κα. Παππά Βαΐα, τις μαίες κα. Κατσαβού Μαρία, κα. Μακρή Αποστολία και τη νοσηλεύτρια κα. Παππά Ευαγγελία. Την ημερίδα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί , οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.

.Έγινε άρτια και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλες τις δυνατές επιλογές αντισύλληψης που εφαρμόζονται σήμερα, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες κάθε μεθόδου.

Επίσης έγινε ενημέρωση και για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, για τα οποία οι νέες γενιές δεν είναι επαρκώς ενημερωμένες και αγνοούν τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν στην υγεία τους, άμεσα και μακροπρόθεσμα.

Στο τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με απορίες και ερωτήματα των μαθητών/τριών στα οποία πρόθυμα απάντησαν οι εισηγητές.

1ο ΕΠΑΛ Σοφάδων

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε Μάκρη, Γραμμένη και Καστρί ο Γιάννης Οικονόμου

  Το πρόγραμμα του Υποψηφίου Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, για αύριο, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *