Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Project 4×4: Αποστολή στο Καρπενήσι και στη μαγευτική Ευρυτανία με 9 τετρακίνητα αυτοκίνητα

Περίπου 6 στα 10 αυτοκίνητα που πουλιούνται στην Ελλάδα είναι SUV (Sport Utility Vehicles). Αυτοκίνητα που έλκουν την καταγωγή τους από τα κλασσικά και σχετικά πρωτόγονα General Purpose (Jeep) 4×4 με τα δύο ή τρία διαφορικά, τους άκαμπτους άξονες και τα φύλλα σούστας αλλά που στην πορεία εξελίσσονται φτάνοντας σήμερα να μιλάμε για πλήρως ηλεκτρονικές συζεύξεις, χωρίς την απαίτηση ύπαρξης ενδιάμεσου άξονα, κυρίως στα ηλεκτροκίνητα με τους δύο κινητήρες. Ενδιάμεσα στέκονται τα SUV και τα Cross Over, τα «διπλοκάμπινα» τα station κά.

Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τετρακίνητα της ελληνικής αγοράς, διαφορετικών κατηγοριών και ανηφορίσαμε για τρεις ημέρες προς την Ευρυτανία, το Καρπενήσι και την γύρω περιοχή, γράφοντας πάνω από 700 συνολικά χιλιόμετρα σε όλων των ειδών τους δρόμους.

Η μαγευτική Ευρυτανία μας υποδέχθηκε με έναν παράξενο και εκτός εποχής καιρό, όπου αντί για ξερό κρύο και ίσως χιόνι, είχαμε να κάνουμε με νοτιάδες, ομίχλες, βροχή και υψηλές θερμοκρασίες.

Τα χαρακτηριστικά του ταξιδιού
Αθήνα-Καρπενήσι-Κορυσχάδες: Απόσταση 282 χλμ , χρόνος 3 ώρες και 19 λεπτά , κόστος διοδίων/αυτοκίνητο 12,85 ευρώ, κόστος καυσίμου/αυτοκίνητο (βενζίνη) 43,79 ευρώ, (πετρέλαιο) 39,38 ευρώ.

Κόστος φόρτισης ηλεκτροκίνητου Audi Q4 e Tron: συνολικά 38 ευρώ με δύο στάσεις για φόρτιση, μία στην Αταλάντη από το 56% στο 85% και μία ολονύκτια στις Κορυσχάδες σε φορτιστή 11W.

Το νέο της concept car της Ferrari
Διαδρομή off road: 132 χλμ , χρόνος 4 ώρες και 44 λεπτά. Κορυσχάδες/ΜεγάλοΧωριό/Καλιακούδα/Πάντα Βρέχει/Ροσκά/Καστανιά/Τόρνος/Προυσός

Καιρός, όχι ο τυπικός και αναμενόμενος στην περιοχή για Δεκέμβριο με συνεχές ψιλόβροχο, ομίχλη, Νότιους ασθενείς ανέμους, θερμοκρασία χαμηλότερη 8 βαθμοί, υψηλότερη 13.

Μέσο κόστος διαμονής ανά άτομο 70-80 ευρώ/ημέρα

Μέσο κόστος διατροφής ανά άτομο 25-35 ευρώ/ημέρα, γεύμα και δείπνο.

eleftherostypos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πάει για τέλος Μαρτίου 2023 η ενεργοποίηση του νέου προγράμματος για την υποβολή αιτήσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες με επιδότηση.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *