Κυριακή , 26 Μαρτίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Προσεχώς γρήγορο internet στο ΒΙΟΠΑ Άμφισσας

Ενημερωτικό δελτίο από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Φωκίδας, Γιάννη Μπούγα

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε στην αναφορά που είχε υποβάλει ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, κοινοποιώντας τις επιστολές του Δήμου Δελφών και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φωκίδας, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό του τηλεπικοινωνιακού δικτύου και οπτικών ινών για τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στο ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας.

Οι σχετικές τεχνικές ελλείψεις δυσχεραίνουν την οικονομική ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθότι δεν επιτυγχάνεται η υλοποίηση μεθόδων διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς κι η χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα κι η εξωστρέφεια.

Σύμφωνα με ην υπ’ αρ. πρωτ. 2708/23.01.2023 απάντηση, ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τις «λευκές» περιοχές της χώρας αποτυπώνεται στο νέο έργο UltraFast Broadband (UFΒΒ), που αφορά στην παροχή υπηρεσιών χονδρικής υπερ-υψηλής ταχύτητας, το οποίο θα υλοποιηθεί µέσω ΣΔΙΤ, µε προϋπολογισμό της τάξης των 700 εκ. ευρώ.

Η δημόσια παρέμβαση εκτιμάται έως 300 εκ. ευρώ και θα προέλθει από το ΕΣΠΑ, ενώ στο σχεδιασμό του έργου έχουν ενταχθεί όλες οι περιοχές που ήταν επιλέξιμες, όπως η Άμφισσα, οι Δελφοί, το Σερνικάκι, ο Άγιος Κωνσταντίνος και ο Ελαιώνας. Η διαγωνιστική διαδικασία του έργου UFΒΒ έχει ολοκληρωθεί µε ανάδειξη προσωρινών αναδόχων, ενώ ήδη βρίσκεται στο στάδιο της συµβασιοποίησης.

Επιπλέον, η αρμόδια Διεύθυνση ενημερώνει ότι ο Δήμος Δελφών, όπως κι όλοι οι Δήμοι της χώρας µας, πρόκειται να επωφεληθούν από τη δράση «WiFi4GR», η οποία συγχρηµατοδοτείται από την ΕΕ και εθνικούς πόρους, µε την προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 σημείων πρόσβασης σε περίπου 2.500 περιοχές ελεύθερης ασύρματης (WiFi) πρόσβασης ιδιαίτερα σε σημεία υψηλής συνάθροισης κοινού ή σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων [26/3/2023]

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων,  26/3/2023 Πατήστε εδώ στο newsbeast.gr, για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *