Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

#Προσφέρω: Πάνω από από 6,5 τόνοι θαλάσσιων απορριμμάτων απομακρύνθηκαν το 2023 από 44 παραλίες

του Νίκου Αβουκάτου

Περισσότεροι από 6,5 τόνοι θαλάσσιων απορριμμάτων απομακρύνθηκαν το 2023 στο πλαίσιο του προγράμματος #Προσφέρω, μια κοινή προσπάθεια της P&G και της ΑΒ Βασιλόπουλος για καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Στις δράσεις καθαρισμού συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 εθελοντές. Από τις 44 παραλίες και βυθούς σε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας με τη συμμετοχή εθελοντών απομακρύνθηκαν και καταγράφηκαν περισσότερα από 11.500 αντικείμενα από περιοχές του Βόλου, του Ν. Πηλίου, της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, της Β. Εύβοιας, της Φθιώτιδας, των Νησιών του Β. Αιγαίου, από περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής αξίας, όπως η νησίδα Αρκούδι στο Ιόνιο, τα Δέλτα Έβρου και Σπερχειού, ο Αχέροντας, ο Αμβρακικός, οι Σπέτσες, αλλά και από περιοχές-ορόσημα για τη χώρα μας όπως το Γαλαξίδι και τα Ψαρά.

Η Κατερίνα Κατσαούνη, η υπεύθυνη προγραμμάτων της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea, αναφέρει στη Greenagenda.gr ότι «6 χρόνια τώρα στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω, μιας κοινής πρωτοβουλίας της Procter & Gamble και της ΑΒ Βασιλόπουλος, προσφέρουμε καθαρότερες ελληνικές θάλασσες και ακτές. Με τη συμμετοχή εθελοντών έχουμε υλοποιήσει 256 δράσεις καθαρισμών και έχουμε απομακρύνει μαζί περισσότερους από 87 τόνους απορριμμάτων από παραλίες και λιμάνια σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία 2 χρόνια το πρόγραμμα Προσφέρω εστιάζει σε περιοχές σημαντικής οικολογικής αξίας, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τη ρύπανση, κυρίως από πλαστικά, αλλά η προστασία τους θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα τόσο για την άγρια ζωή, όσο και τις οικοσυστημικές υπηρεσίες που προσφέρουν».

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται δράσεις καθαρισμών σε περιοχές-ορόσημα που αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών. Περιοχές που είναι γνωστές τόσο για τη σύνδεσή τους με ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας όσο και για τα μοναδικά τοπία και το φυσικό κάλλος που τις διακρίνει.

«Το 2023 προστέθηκαν, επίσης, δράσεις παράκτιων καθαρισμών στις πληγείσες περιοχές του Βόλου και του Νοτίου Πηλίου που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται ακόμη, μετά την κακοκαιρία Daniel», σημείωσε η κ. Κατσαούνη.

greenagenda.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα θα τιμηθεί παρουσία της Λίνας Μενδώνη στο Μεσολόγγι την Παρασκευή 19/4

Δημοσιοποιήθηκε από αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θανάση Μαυρομμάτη το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας «Φιλελληνισμού και Διεθνούς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *