Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιοι στη Λάρισα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα πασχαλινά έθιμα και τις παραδόσεις διάφορων χωρών

Πρόσφυγες, μετανάστες και ντόπιοι στη Λάρισα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα πασχαλινά έθιμα και τις παραδόσεις διάφορων χωρών, κατά τη διάρκεια μιας διήμερης εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το HELIOS Project του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και το SolidarityNow.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες έμαθαν για τα έθιμα και τις παραδόσεις από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και το Ιράκ, ενώ στη συνέχεια έφτιαξαν σχετικές χειροτεχνίες, όπως βαμμένα αυγά, τσάντες από καμβά και ευχετήριες κάρτες. Τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν το Πασχαλινό Χωριό στην κεντρική πλατεία της πόλης και συμμετείχαν στις δραστηριότητες που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων.

Το ενταξιακό πρόγραμμα Helios υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το έργο «Ενίσχυση/ Προώθηση των υπηρεσιών διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας (Κ.Κ)/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών (Κ.Ε.Μ.) της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Θεσσαλίας (2014-2020).

Για πληροφορίες:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων

Διεύθυνση: Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α & Ρούσβελτ

Τηλέφωνο: 2410-680242

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μία μεγάλη εικαστική παρέμβαση, στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου Κορινθίας, αφιερωμένο στην αδικοχαμένη Γαρυφαλλιά Ψαρράκου

Μία μεγάλη εικαστική παρέμβαση, στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου Κορινθίας, υλοποίησε η ομάδα “Life In Colour”. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *