Παρασκευή , 8 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Προσφυγή Μαμάκου κατά Καλογιάννη για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στις πλημμύρες

Για πρώτη φορά στα χρονικά συγκροτείται η αρμόδια επιτροπή πριν τις εκλογές!

Προσφυγή στην Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και εκλογικών Παραβάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδος κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Λάρισα που μας Αξίζει» Θ. Μαμάκος, κατά του Δημάρχου Λαρισαίων και επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Απόστολου Καλογιάννη, κατηγορώντας τον για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας αναφορικά με τους περιορισμούς στις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες το μεσημέρι με παρουσία των «αντιδίκων» χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστή η απόφαση.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο που η επιτροπή συγκροτείται για να εξετάσει καταγγελία πριν τις εκλογές. Συνήθως η σύγκλιση της επιτροπής γίνεται μετά τις εκλογές και για να εξετάσει κυρίως τις εκλογικές δαπάνες συνδυασμών ή υποψηφίων.

Η χθεσινή σύγκλιση της αποτέλεσε έκπληξη τόσο για τα μέλη της, όσο και για τους δικαστικούς που συμμετέχουν και για έναν επιπλέον λόγο: Οι διατάξεις του νόμου σχετικά με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων είναι σαφείς, όπως σαφείς είναι και οι εξαιρέσεις από το νόμο ο οποίος αναφέρει πως «οι εμφανίσεις των υποψηφίων που είναι αιρετά μονοπρόσωπα όργανα της αυτοδιοίκησης δεν υπόκεινται στους σχετικούς περιορισμούς εφόσον οφείλονται σε έκτακτα και απρόβλεπτα γεγονότα που σχετίζονται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους στον οικείο ΟΤΑ».

Και προφανώς οι πρόσφατες πλημμύρες συνιστούν μείζον έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός…

Παρ’ όλα αυτά η καταγγελία του κ. Μαμάκου, αφορά τις εμφανίσεις του κ. Καλογιάννη στη διάρκεια των πλημμυρών στην πόλη, όπου ενημέρωνε μέσω των ΜΜΕ για την κατάσταση που επικρατεί, τους κινδύνους που υπήρχαν, αλλά και για θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος που σχετίζονταν με τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια των πολιτών κ.α.

Η κίνηση αυτή πάντως του κ. Μαμάκου γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της, αλλά και ως προς τους πιθανούς κινδύνους όξυνσης του κλίματος της προεκλογικής περιόδου.

Εκτιμάται πως η απόφαση της επιτροπής θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

www.larissanet.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 27/12 από το Παράρτημα Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Το Παράρτημα Εύβοιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *