Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρωτοφανείς αλλαγές στη λειτουργία εστιατορίων, καφέ, κλαμπ και νυχτερινών κέντρων…

Πρωτοφανείς αλλαγές στη λειτουργία εστιατορίων, καφέ, κλαμπ και νυχτερινών κέντρων καταγράφονται ήδη, ενώ οι προβλέψεις για την περίοδο μετά τις γιορτές είναι άκρως ανησυχητικές. Το ρεύμα «καίει» μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και βεβαίως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, που πλέον σβήνουν τα φώτα, αντικαθιστούν τα κλιματιστικά, αλλάζουν τα ωράρια και ουσιαστικά έχουν εξαφανίσει τις σόμπες υγραερίου και προπανίου για τους εξωτερικούς χώρους.

Ποιος όμως θέλει να πληρώσει για να ταλαιπωρηθεί ή για να περάσει χειρότερα από ότι στο σπίτι του;

Αποκαλυπτικά είναι και τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας της Focus Bari | YouGov, σύμφωνα με την οποία το 61% των πολιτών δηλώνει ότι ήδη έχει μειώσει τη διασκέδαση έξω ενώ το 19% ότι τη σταμάτησε τελείως.

Η πτώση τζίρου με ταυτόχρονη εκτίναξη του λειτουργικού κόστους συνθέτουν ένα «θανατηφόρο συνδυασμό» για την πλειονότητα των επιχειρήσεων, με τους εργαζόμενους να μην ξέρουν αν θα έχουν δουλειά μετά τις γιορτές και άλλους αν θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα.

Έτσι, πιο σκοτεινά, ενδεχομένως πιο κρύα και σίγουρα με λιγότερα γιορτινά λαμπάκια, θα είναι τα εφετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Οι πιο «ψύχραιμοι» προβαίνουν ήδη σε τακτικό έλεγχο θερμοκρασιών στα ψυγεία-καταψύκτες, τοποθέτηση φωτοκυττάρων κίνησης on-off, διαχωρισμό δικτύου φωτισμού για λειτουργία μέρας/νύχτας αντικατάσταση κλιματιστικών με inverter, ρύθμιση θερμοστατών και κλείσιμο κάποιων ενεργοβόρων μονάδων το βράδυ. Παράλληλα, όσο η νύχτα προχωρά δυσκολεύεται κανείς να βρει να φάει και πολλά μαγαζιά κλείνουν μόλις αδειάσουν από πελάτες χωρίς να τηρούν το συνηθισμένο ωράριο.

Παρότι η φετινή εορταστική περίοδος είναι η πρώτη χωρίς περιοριστικά μέτρα μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η ενεργειακή κρίση, που διαδέχθηκε την υγειονομική κρίση, θέτει τους δικούς της «κανόνες» στον κλάδο, ψαλιδίζοντας τις προσδοκίες.

www.zougla.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Τα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων έως 5/2/2023

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 30-01-2023 έως 05-02-2023 στη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *