Πέμπτη , 1 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και της Ι.Π.Μεσολογγίου στα “Μποτσάρεια 2022”

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής “Μποτσάρεια 2022” ξεκίνησαν την Παρασκευή 5 Αυγούστου στο Καρπενήσι με την πομπή 27 Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων και με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Καρπενησίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην οδό Ζηνοπούλου με κατεύθυνση προς την πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.

Στο μνημείο του ήρωα ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της Κεντρικής Εξουσίας ηγεσίας των Τοπικών Αρχών αλλά και των φιλοξενούμενων συλλόγων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντάχθηκε και το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και της Ι.Π.Μεσολογγίου.

Οι Δήμαρχοι των Αδερφών Πόλεων Νίκος Σουλιώτης και Κώστας Λύρος υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης και αντάλλαξαν δώρα φιλοφρόνησης και ενθύμια από τον κάθε τόπο.
Επιστέγασμα των ομιλιών τους ήταν τα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους δύο Δήμους καθώς και η δέσμευση για προάσπιση της φιλίας, της συνεργασίας και του αγώνα για εκπλήρωση κοινών στόχων και οραμάτων.

Η ενημέρωση του Δήμου Μεσολογγίου:

Με μια σεμνή αλλά εξαιρετικά συμβολική τελετή στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αδελφοποίησης του Δήμου Καρπενησίου με το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρπενησίου και της Ι.Π. Μεσολογγίου υπογράφτηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «Μποτσάρεια 2022».

Επιστέγασμα των ομιλιών των Δημάρχων, Καρπενησίου και Μεσολογγίου ήταν τα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους δύο Δήμους καθώς και η δέσμευση για προάσπιση της φιλίας, της συνεργασίας και του αγώνα για εκπλήρωση κοινών στόχων και οραμάτων.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος, χαρακτήρισε το Μάρκο Μπότσαρη μια ισχυρή προσωπικότητά του συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κινεί καταστάσεις και ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Ο Μάρκος μας όρισε το δρόμο. Ο Μάρκος Μπότσαρης , ο χιλιοτραγουδισμένος, ο υπερασπιστής του Μεσολογγίου, εδώ, στο Καρπενήσι επέλεξε ένδοξα και ηρωικά να δώσει την τελευταία του μάχη. Και έπεσε εδώ. Το Μεσολόγγι της Αυτοθυσίας, της Εξόδου, των Ιδεών και των Συμβόλων φιλόξενα τον αγκάλιασε. Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του ήρωα μας σήμερα θα βρίσκει αναπαμό και αγαλλίαση.

Έχουμε λοιπόν χρέος απέναντι στον εθνικό μας ήρωα, στον υμνητή της ενότητας του αγώνα και των Ελλήνων, να ενώσουμε τους τόπους μας και μαζί να ενώσουμε τις προσπάθειες μας για ένα καλύτερο Καρπενήσι, για ένα καλύτερο Μεσολόγγι, για μια καλύτερη Ευρυτανία, για μια καλύτερη Αιτωλοακαρνανία και για μια καλύτερη πατρίδα».

Οι Δήμαρχοι των Αδερφών Πόλεων, Νίκος Σουλιώτης και Κώστας Λύρος, μετά την υπογραφή του πρωτόκολλου αδελφοποίησης, αντάλλαξαν δώρα φιλοφρόνησης και ενθύμια από τον κάθε τόπο.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με πομπή 27 Πολιτιστικών Συλλόγων και Σωματείων, συμπεριλαμβανομένων και συλλόγων από τον Δήμο μας, όπου με τις ιδιαίτερες παραδοσιακές φορεσιές τους και με τη συνοδεία των Φιλαρμονικών Καρπενησίου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κινήθηκαν στην οδό Ζηνοπούλου με κατεύθυνση προς την πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Στο μνημείο του ήρωα ακολούθησε επιμνημόσυνη υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κκ Γεώργιου και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των Τοπικών Αρχών αλλά και των φιλοξενούμενων συλλόγων.

www.agriniopress.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Αταλάντη: Πότε προγραμματίστηκε διακοπή ρεύματος για 8 ώρες

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο Δήμο Λοκρών Η Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας του ΔΕΔΔΗΕ και συγκεκριμένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *