Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Pytheia: Πρώτο διαδραστικό event τεχνητής νοημοσύνης

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στην πόλη της Λάρισας το 1ο Διαδραστικό EVENT Τεχνητής Νοημοσύνης από το Pytheia, το μοναδικό Κέντρων Ικανοτήτων, στην Ελλάδα, στον τομέα της υγείας.

Το Pytheia Competence Center, εκτός της ψηφιοποίησης ιατρικών επιχειρήσεων αλλά και δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, εισάγει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε επίπεδο πρόγνωσης ασθενειών, αλλά και εκπάιδευσης καθηγητών ή φοιτητών ιατρικής, με τη χρήση XR και AR, πρώτο σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, με στόχο την ψηφιοποίηση και βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.

Με έδρα τη Λάρισα και όχι κάποια μητρόπολη της Ευρώπης!

Ο κ. Νικόλαος Νούλας, πρόεδρος του Pytheia Competence Center, o κ. Σωτήρης Άλεξ. Αναγνώστης, Marketing Manager του Pytheia, ο κ. Dr.Κούλουλας Ευθύμιος, φυσίατρος senior fellow EBPRM, ο κ. Ιακωβίδης Δημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας & Διευθυντής του εργαστηρίου βιο-ιατρικής, με εξειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη, η κα. Ανθή Σωτηρία Γιάγκα, Δικηγόρος & Υπεύθυνη για διατάξεις Βιοηθικής στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η κα Μαρία Φιλιππίδου, Ψυχίατρος επιμελήτρια του Κέντρου ψυχικής υγείας, Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο κ. Κυριάκος Σκουλαρίκης, καθηγητής του Aegean College στην τεχνητή νοημοσύνη με ειδικότητα στο sentiment analysis και ο διάσημος καθηγητής Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Φώτιος Κόκκορας.

Με ένα πολύ υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης ομιλητών, υποστηρικτών αλλά κυρίως θεατών-καλεσμένων, πραγματοποιήθηκε η επιτόπια εφαρμογή μίας πρωτοποριακής μεθοδολογίας στο χώρο της υγείας. Η μεθοδολογία αυτή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παράξει τέχνη, μία διαδικασία η οποία επιδρά στην ψυχική υγεία όλων.

Η ομάδα εργασίας, κατάφερε να δημιουργήσει μία φυσική έκθεση έργων τέχνης. Όλοι οι πίνακες οι οποίοι δημιουργήθηκαν, εκτυπώθηκαν και επέστρεψαν την ίδια μέρα στη gallery του Joist Innovation Park.

Tο αποτέλεσμα μοναδικό!

Σκοπός του project ήταν να αποδειχθεί ότι η χρήση τεχνολογίας αιχμής δεν απαιτεί απαραιτήτως σύνθετες και πολύπλοκες εφαρμογές αλλά πρωτίστως εφαρμογές, τις οποίες χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας ήδη.

Το Pytheia έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει δημόσιες και ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας, κέντρα αποκατάστασης, εξωτερικά ιατρεία, δομές φροντίδας ηλικιωμένων με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες μπορούν να προβλέψουν το Alzheimer πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση της Νόσου.

Ο κ. Αναγνώστης, Marketing Manager του Pytheia, προχώρησε στην πρώτη ευρεία παρουσίαση, στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, μεθόδων εκπαίδευσης ιατρών αλλά και φοιτητών ιατρικής, με χρήση επαυξημένης και μεικτής πραγματικότητας (Εxtended και Mixed Reality), μία εισήγηση, η οποία εντυπωσίασε το κοινό.

Καλεσμένοι ομιλητές, ειδικοί επαγγελματίες διαχείρισης πόνου, απέδειξαν την ισχυρή επιρροή της τέχνης στην υγεία. Ψυχολόγοι και ψυχίατροι επιβεβαίωσαν τη δεδομένη χρήση της τέχνης σε πολλά στάδια υποστήριξης ασθενών. Καθηγητές τεχνητής νοημοσύνης, έδωσαν τις διαστάσεις και το εύρος των εφαρμογών, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τέχνη.

Επιχειρήσεις υγείας στοιχειοθέτησαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη, εκτός από προγνώσεις ασθενειών, έρευνες, απεικονίσεις, αποστολές και αποθηκεύσεις δεδομένων, μπορεί να επιταχύνει την ανακάλυψη φαρμάκων με μείωση της χρήσης πειραματόζωων.

Σημαντικές παρουσίες υποστήριξης του έργου του Pytheia:

To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (καθηγητές και φοιτητές του), ο Δήμος Λαρισαίων, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το skywalker.gr, το Aegean College το οποίο πλαισίωσε το event με την ομάδα φοιτητών του, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, η εταιρία διαχείρισης πόνου Physiatriki, η εταιρία Mikel coffee company και ο εκπαιδευτικός οργανισμός Ευρωπρόοδος.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πλέον μία θεωρητική αναφορά στο χώρο της υγείας.

Το Pytheia έχει ήδη ετοιμάσει τις ενέργειες για την άμεση αξιοποίησή της.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκδρομή στο Ντουμπάι, τη Νέα Υόρκη της Μέσης Ανατολής (βίντεο)

ΕΚΔΟΜΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Λίγα λόγια για το ταξίδι: Καλωσορίσατε στην πόλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *