Τετάρτη , 1 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Qatargate, σκιές για τον Αβραμόπουλο» είναι ο τίτλος του άρθρου της ιταλικής εφημερίδας la Stampa

«Qatargate, σκιές για τον Αβραμόπουλο» είναι ο τίτλος του άρθρου της ιταλικής εφημερίδας la Stampa για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο σύμφωνα με το οποίο «για ένα χρόνο ο πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση λάμβανε πληρωμές από τη ΜΚΟ που ίδρυσε ο Παντσέρι». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο κ. Αβραμόπουλος ενδέχεται να είναι πιο μπλεγμένος σε σχέση με άλλα μέλη της ΜΚΟ.

Ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι εμφανίζεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο χρηματισμού από το Κατάρ.

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε διευκρινίσεις στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξ’αρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες. Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φ. Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην ΠΘ Bernard Cazeneuve και η Γερουσιαστής Emma Bonino, ήταν τιμητική. Για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της ευρωπαΐκής επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτως, από την Πρόεδρό Von der Leyen» τονίζει.

«Αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση για τη συμμετοχή μου στην τιμητική επιτροπή της Οργάνωσης, δόθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής (Independent Ethical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου 2020. Η αποζημίωση ήταν για ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με το ποσό των 5000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνικό νόμο. (τελικό ποσό: 3750€) . Μετά από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2022, επειδή η δραστηριότητα του Οργανισμού είχε ατονήσει, ζήτησα και σταμάτησε η αποζημίωση. Από τον Μάρτιο και μετά, η συμμετοχή μου είχε ουσιαστικά τελειώσει», συνεχίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

Και καταλήγει: «Μόλις δε πληροφορήθηκα τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπέβαλα αμέσως και αμετάκλητα την παραίτησή μου και ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομα μου από το website, από κοινού με τις άλλες προσωπικότητες που μετείχαν στην επιτροπή.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου: Στήριξη ύψους 85.000.000€ στους κτηνοτρόφους για ζωοτροφές

-Τις επόμενες ημέρες οι πληρωμές για τους κτηνοτρόφους “Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέκεται έμπρακτα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *