Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Road trip στην Πεδιάδα Πολιτισμού

Σημείο αναφοράς για κάθε είδους τουρισμό. Ξακουστά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, εδώ βρίσκει έδαφος ο οινοτουρισμός, ο ιαματικός τουρισμός, μοναδική η γαστρονομία τις περιοχής, τα περιποιημένα καταλύματα και οι βουτιές στους διάσημους αμμόλοφους της Καβάλας.

Μοναδική εμπειρία για Road Trip, ακόμα και αν φτάσετε με αεροπλάνο μέχρι την Καβάλα και νοικιάσετε ένα ΙΧ για τις περιηγήσεις σας. Η Πεδιάδα Πολιτισμού, που ορίζεται από τους Φιλίππους, τη Δράμα και την Αμφίπολη, περιλαμβάνει αρχαιολογικούς χώρους, αμπελώνες, λουτρά, προσκυνήματα και ντόπια προϊόντα που γαργαλούν τον ουρανίσκο.

Συνδυάστε περιπετειώδεις περιπλανήσεις στη φύση με μοναδικές ιστορικές διαδρομές που θα σας ταξιδέψουν χιλιάδες χρόνια πίσω, σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες που εναλλάσσονται. Από το Σπήλαιο της Αλιστράτης με ξεναγό ένα ρομπότ! ως τις τρεχούμενες πηγές της Παλαιάς Δράμας, το σπήλαιο του Αγγίτη, το Νέστο ποταμό και πολλά ακόμη μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπία, που απλώνονται σε μια περιπετειώδη διαδρομή για εξερεύνηση.

Πεζοπορία, οινογευστικές εμπειρίες, ραφτινγκ, ορεινή ποδηλασία και επισκέψεις σε σπουδαία μνημεία, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης και των Φιλίππων, είναι μόνο μερικά από όσα θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε στην περιοχή.

Road trip στην Πεδιάδα Πολιτισμού
Γνωριμία με το παρελθόν και τις ομορφιές της Πεδιάδας Πολιτισμού σε Παλαιά Καβάλα, Τυρφώνα των Φιλίππων, Λασπόλουτρα Κρηνίδων, Πηγές Κεφαλαρίου, την μοναδικής ομορφιάς χλωρίδα και πανίδα, αλλά και την μακραίωνη ιστορία της περιοχής με στάσεις σε πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, ναούς και στάσεις για φαγητό.

Aρχαία Εγνατία Οδός
Είναι ο δρόμος τον οποίο διέσχισαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες για να πολεμήσουν στην ξακουστή μάχη των Φιλίππων. Είναι ο δρόμος που διέσχισε ο Απόστολος Παύλος μαζί με τους μαθητές του Σίλα, Τιμόθεο και Λουκά για να φτάσουν από το λιμάνι της αρχαίας Νεάπολης (σημερινή Καβάλα), στη φημισμένη πόλη των Φιλίππων και να διδάξουν το Ευαγγέλιο, ιδρύοντας έτσι την πρώτη ευρωπαϊκή και ελληνική εκκλησία.

Διασχίζοντας σήμερα την Aρχαία Εγνατία οδό συναντάμε τη μονή Αγίου Σίλα, τον προϊστορικό οικισμό του Ντικιλί Τας και του Καλαμπάκ Τεπέ, την Ορθόπετρα ή αλλιώς επιτύμβια ρωμαική στήλη του Vibius Quartus, τον Λέων της Αμφίπολης, την αρχαία Άργιλο καθώς και υπέροχους αγροτικούς οικισμούς όπως ο Αμυγδαλεώνας, το Καλαμπάκι, η Μαυρολεύκη, η Κρηνίδα, η Συμβολή.

Αν ψάχνετε για μια πιο περιπετειώδη δραστηριότητα, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία ή ορεινή ποδηλασία κατά μήκος της Εγνατίας οδού.

Η είσοδος φυλάσσεται από δύο γρύπες που συμβολίζουν τη δύναμη

Στην Αμφίπολη
Ο χώρος του Τύμβου του Καστά αποτελείται από έναν μεγάλο κεντρικό θάλαμο, πολλαπλούς προθαλάμους και μια μνημειακή είσοδο, κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο και μάρμαρο.

Η εντυπωσιακή κατασκευή καλύπτει μια έκταση περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων και είναι διακοσμημένη με ποικίλα γλυπτικά στοιχεία, όπως σημαντικά σύμβολα του μακεδονικού βασιλείου και μια μεγάλη σφίγγα. Η είσοδος φυλάσσεται από δύο γρύπες που συμβολίζουν τη δύναμη. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα μεγάλο ψηφιδωτό που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Άδη.

To Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης είναι ένα άλλο εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε. Το μουσείο στεγάζει επίσης μια εκτενή βιβλιοθήκη με βιβλία, χειρόγραφα και φωτογραφίες που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

 

Θεραπευτικά λασπόλουτρα, φυσικό spa
Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων ή αλλιώς και Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθείτε καθώς προσφέρουν μια μοναδική θεραπευτική εμπειρία σε επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων βρίσκεται σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, που περιβάλλεται από καταπράσινο τοπίο και βουνά. Πολύ κοντά στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων και τον προϊστορικό οικισμό του Ντίκιλι Τας, προσφέρει ένα φυσικό spa από ιαματικό πηλό και ιαματικό νερό.

Η λάσπη λέγεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες γι’ αυτό τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων αποτελούν προορισμό για όσους αναζητούν ευεξία και χαλάρωση. «Ταξιδέψτε, Ξεκουραστείτε, Θεραπευτείτε» είναι το σύνθημα του Πηλοθεραπευτηρίου.

 

Πώς κάνουμε spa μόνοι μας
Γεωλογικές και χημικές συνθήκες και πολύπλοκοι φυσικοί μηχανισμοί δημιούργησαν το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στο οποίο παρασκευάσθηκε και ωρίμασε με φυσικό τρόπο ο θεραπευτικός πηλός, έτσι ώστε σήμερα ο επισκέπτης να μπορέσει να φροντίσει την υγεία του και να αναζωογονηθεί.

Η πηλοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση «ώριμου» πηλού που απλώνεται σε όλο το σώμα ή σε σημεία. Ο πηλός μπορεί να εφαρμοστεί με εμβάπτιση ή επάλειψη. Η σύσταση του πηλού είναι πλούσια σε μέταλλα και πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες για έναν μεγάλο αριθμό παθήσεων όπως πόνοι στις αρθρώσεις, δερματικές παθήσεις και στρες. Παράλληλα προσφέρεται και υδροθεραπεία με ιαματικό νερό η οποία εξομαλύνει προβλήματα των αρθρώσεων.

Το Σπήλαιο Αλιστράτης
Ξενάγηση από ρομπότ στο Σπήλαιο Αλιστράτης
Το Σπήλαιο Αλιστράτης στις Σέρρες αποτελεί πραγματικά έναν ξεχωριστό προορισμό που προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσετε έναν υπόγειο κόσμο φυσικής ομορφιάς και θαυμάτων. Το μέγεθός του, η ποικιλία των σχηματισμών, η προσβασιμότητα και οι εκπαιδευτικές ευκαιρίες το καθιστούν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

 

Ξενάγηση με την Περσεφόνη
Μια πρωτόγνωρη και καινοτόμα εμπειρία επίσκεψης σας περιμένει σε ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδος, και ολόκληρης της Ευρώπης. Η περιήγηση διαρκεί περίπου μία ώρα σε μια απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, έρχεστε σε επαφή με την ιστορία και τη γεωλογία του, καθώς και με τα φυτά και τα ζώα που φιλοξενεί. Εκτός από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαθέτει έναν αριθμό μοναδικών σχηματισμών, όπως τα Μαργαριτάρια του Σπηλαίου. Κύριο χαρακτηριστικό που το κάνει και μοναδικό στον ελληνικό χώρο είναι η μεγάλη ποικιλία εκκεντριτών, σπάνιων σχηματισμών που αψηφούν τους νόμους της βαρύτητας.

Μάλιστα είναι το μοναδικό σπήλαιο στον κόσμο που χρησιμοποιεί συμπληρωματικά με την ανθρώπινη ξενάγηση και τη ρομποτική. Το ρομπότ Περσεφόνη μάς υποδέχεται και μάς ξεναγεί για τα πρώτα 100μ. Μπορεί και ξεναγεί σε 33 γλώσσες, ακόμη και στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ μπορεί και απαντά σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Επιπλέον, μέσω εφαρμογής που κατεβάζετε στο κινητό σας, μπορείτε να σαρώσετε κωδικούς QR που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία και να βλέπετε σχετικές πληροφορίες.

Μονοπάτι Νικήσιανης-Παγγαίου

Πεζοπορικό, ορειβατικό Μονοπάτι Νικήσιανης-Παγγαίου
Το όρος Παγγαίο, εκτός από ιστορία, είναι πλούσιο και σε διαδρομές ορειβατικού και πεζοπορικού ενδιαφέροντος. Γι’ αυτόν το λόγο έχει κερδίσει τους οπαδούς και των δύο αυτών δραστηριοτήτων

Η διαδρομή της Νικήσιανης είναι ένα μονοπάτι που έμεινε απείραχτο από την ανθρώπινη παρουσία για πολλά χρόνια. Από την περιοχή Λιβάδι έως το καταφύγιο Χατζηγεωργίου στα 1750 μέτρα, μεσολαβούν 2,5 ώρες πεζοπορίας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες και τις σηματοδοτήσεις, περνώντας από ανηφορικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους, εγκαταλελειμμένα ορυχεία, σπηλιές και ξέφωτα με υπέροχη βλάστηση όπου μπορείτε να βρείτε καταφύγιο και να ξεκουραστείτε, σκαρφαλώνετε στην κορυφή απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα του βουνού.

Μαζί πάντα μικρό σακίδιο με τα απαραίτητα!

Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Στους Φιλίππους
Ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία στο είδος του σε όλο τον κόσμο, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2016, ενώ ιδρύθηκε εδώ και 2.500 χρόνια.

Κάποιοι βγάζουν τα παπούτσια τους εδώ για να αισθανθούν την ενέργεια.

Ανεβαίνουμε στην Ακρόπολη. Εδω δεσπόζει ένα κομμάτι από τα 2300 χρόνια ιστορίας της περιοχής στην οποία διασταυρώθηκαν και αναπτύχθηκαν πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί: τα ερείπια της Ακρόπολης των Φιλίππων και απομεινάρια από τα τείχη της θεμελιωμένα από τον Φίλιππο Β’ Βασιλιά της Μακεδονίας.

Στους Φιλίππους

Πίσω από τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, υψώνεται ένα καταφύγιο για τους ανθρώπους και φρούριο για τους πολεμιστές στα αρχαία χρόνια, ακοίμητος φρουρός της ιστορίας που προκαλεί δέος. Είναι η Ακρόπολη των Φιλίππων.

Για να ανεβείτε στην κορυφή του λόφου πρέπει να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά λίγο βορειότερα από το Μουσείο. Είναι μία σχετικά εύκολη διαδρομή, αλλά ταυτόχρονα και μια συναρπαστική εμπειρία, αφού η διαδρομή και η περιμετρική εκπληκτική θέα στον κάμπο με το εξαιρετικά καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων κόβουν την ανάσα.

Αν πετύχετε και τις ημέρες που διεξάγονται οι εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ των Φιλίππων, είναι εμπειρία να παρακολουθήσετε μία παράσταση.

Ιερό του Διονύσου

Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης
Στον Αρχαιολογικό Χώρο Καλής Βρύσης βρίσκουμε το Ιερό του Διονύσου, έναν ναό που χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και ήταν αφιερωμένος στο θεό Διόνυσο.

Ιερό λατρείας του θεού του κρασιού και της ανεμελιάς, στη θέση Μικρή τούμπα που απέχει 2,5 χιλιόμετρα από την Καλή Βρύση. Στο πέρασμα των αιώνων, ο ναός έχει διατηρηθεί καλά και τα θεμέλιά του αποτελούν απόδειξη της ικανότητας και της δημιουργικότητας των αρχαίων Ελλήνων.

Μία από τις πιο μοναδικές πτυχές του Ναού του Διονύσου είναι η θέση του. Βρίσκεται και σε μικρή απόσταση από το σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη και είναι το κατάλληλο μέρος για να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής, καθώς και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας.

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης βρίσκεται στο Παρανέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Νέστου. Πρόκειται για ένα χώρο διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο επισκέπτης να μπορεί παρατηρώντας τις προθήκες και τα σχετικά διοράματα να σχηματίσει μια συνολική εικόνα για τους βιότοπους της περιοχής του Νέστου και της οροσειράς της Ροδόπης.

Στον μεγάλο ανάγλυφο χάρτη του δίνονται πληροφορίες για τον ορεινό όγκο της Ροδόπης, στον σχετικό πίνακα θα βρείτε πληροφορίες για θηλαστικά, ερπετά, νυκτόβια αρπακτικά πουλιά και αμφίβια.

Μια βιτρίνα επίσης εκθέτει δείγματα γεωλογικών σχηματισμών, ορυκτών και πετρωμάτων της περιοχής. Τα εκθέματα με την πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής της Ροδόπης και της ευρύτερης κοιλάδας του Νέστου θα σας τραβήξουν αμέσως την προσοχή με τις φυσικές αναπαραστάσεις του βιότοπού τους. Ακόμα, θα δείτε ως εκθέματα μικρά ταριχευμένα θηλαστικά καθώς και διάφορα είδη ερπετών, εντόμων της περιοχής, πεταλούδες, σκαθάρια, ακρίδες, αρθρόποδα και σαλιγκάρια. Συνολικά το μουσείο προσφέρει ένα χώρο με διαδραστικό τρόπο μάθησης για παιδιά και ενήλικες.

Οινοποιείο Βιβλια Χωρα

Γαστρονομία, οινοποιεία
Ακολουθώντας τους Δρόμους του Κρασιού θα περιηγηθείτε σε οινοποιεία μοναδικής αρχιτεκτονικής με σημαντικά βραβευμένα κρασιά που φτάνουν μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Οινοποιών Βορείου Ελλάδος Οι τουρίστες θα μπορούσαν, εν δυνάμει, να αφήσουν μέχρι και 7,2 εκατ. ευρώ στα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας και τα οινοποιεία της περιοχής συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτό. Πίτες, ντόπια τυριά, περίφημα αλλαντικά, πλαισιώνουν την εμπειρία.

«Wine lovers και αυθεντική εμπειρία»
Μιλώντας στο iefimerida.gr η Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια της Ενωσης των Οινοποιών Βορείου Ελλάδας, τονίζει χαρακτηριστικά. «Ο οινοτουρισμός αναπτύσσεται ραγδαία στη χώρα μας με επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Είναι μία παγκόσμια τάση που μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ευρωστία περιοχών όπου δραστηριοποιούνται οινοποιεία. Ταξιδιωτικά γραφεία με εξειδίκευση στον οινοτουρισμό, ξενοδοχεία, εστίαση και μονάδες παρασκευής εδεσμάτων, τυριά, αλλαντικά, μαρμελάδες, πίτες, είναι στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος. Οι ανά τον κόσμο wine lovers ενδιαφέρονται να ζήσουν την αυθεντική εμπειρία που προσφέρει ο κάθε τόπος με βάση, ή αφορμή εάν θέλετε, τον οινοτουρισμό. Οι wine lovers συνήθως είναι και foodies! Η γαστρονομία αποτελεί φυσικά απαιτούμενο και στην Ελλάδα δεν υστερούμε σε αυτό καθόλου. Αν προσθέσουμε τα ισχυρά μας όπλα, πολιτισμό, ήλιο και θάλασσα, έχουμε ένα περίφημο και ολοκληρωμένο τουριστικό πακέτο. Ας το εκμεταλλευτούμε, με στρατηγική και επαγγελματισμό»

Εδώ που ανατράφηκε ο θεός Διόνυσος με κρασί
Στην αρχαιότητα το Παγγαίον Όρος, διάσημο για τα ορυχεία χρυσού και αργύρου, ήταν κέντρο της διονυσιακής λατρείας. Εδώ, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ανατράφηκε ο θεός Διόνυσος και με κρασί του τόπου μέθυσε τα σαρκοβόρα άλογα του τοπικού βασιλιά Λυκούργου.

Έτσι, η όγδοη Διαδρομή των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, αρχίζει από το Παγγαίον Όρος, το Κοκκινοχώρι στο Δήμο Ορφανού και περνά από την πόλη της Καβάλας για να κατευθυνθεί βόρεια στη Δράμα και στις γύρω περιοχές, δυτικά στα Κοκκινόγεια και στην Προσοτσάνη και ανατολικά στην Αδριανή.

Κτημα Βιβλια Χωρα
Κτήμα Βιβλια Χώρα
Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας. Οι δημιουργοί του, οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου εγκατέστησαν το 1998 τον πρώτο αμπελώνα 70 στρεμμάτων, σε μια προνομιούχα περιοχή με υψόμετρο 380 μέτρων. Σήμερα, σε ιδιόκτητη έκταση 350 στρεμμάτων, καλλιεργούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας, οι ποικιλίες Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Gewürztraminer.

Κτημα Κωστα Λαζαριδη

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη βρίσκεται στην Αδριανή, μόλις 12 χιλιόμετρα ή 15 λεπτά από την πόλη της Δράμας.

Αποτελεί το επιστέγασμα της οινικής διαδρομής του ιδρυτή του Κώστα Λαζαρίδη που ξεκίνησε το 1979 με τη φύτευση του πρώτου γραμμικού αμπελώνα στην ευρύτερη περιοχή (85 στρέμματα Sauvignon blanc και Ασύρτικο), γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του «πατριάρχη» των Δραμινών κρασιών. Σήμερα, οι αμπελώνες του κτήματος καλύπτουν συνολική έκταση 2.800 στρεμμάτων, απλώνονται σε τέσσερις περιοχές του Ν. Δράμας, και εκμεταλλεύονται στο μέγιστο δυνατό το δυναμικό terroir της περιοχής.

Κτήμα Παυλίδη
Tο Κτήμα Παυλίδη βρίσκεται στην περιοχή των Κοκκινογείων της Δράμας, σε μία στενή κοιλάδα που περιστοιχίζεται αμφιθεατρικά από τρία μεγάλα όρη (Φαλακρό, Μενοίκιο, Παγγαίο) αφήνοντας μεταξύ τους δίοδο προς το Αιγαίο πέλαγος.

Οι ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι: Ασύρτικο, Αγιωργίτικο και οι διεθνείς ποικιλίες Sauvignon Blanc, Chardonnay, Tempranillo και Syrah. Παράλληλα, διατηρείται ένας πειραματικός αμπελώνας αποκλειστικά με ελληνικές ποικιλίες.

Nico Lazaridi
Το οινοποιείο CHÂTEAU NICO LAZARIDI βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αγοράς στον Νομό Δράμας, περίπου 14 χλμ δυτικά της πόλης της Δράμας.

Εκτός από τα κρασιά που θα δοκιμάσετε, μέσα στο οινοποιείο, δημιουργήθηκε η περίφημη πινακοθήκη «Μαγικό Βουνό», η οποία φιλοξενεί τα έργα όλων των σημαντικών καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν τις ετικέτες των οίνων ενώ και οι κοινόχρηστοι χώροι γέμισαν με έργα τέχνης.

Κτήμα τ ‘Αποστόλη
Το Κτήμα τ ‘Αποστόλη είναι ένα οικογενειακό επισκέψιμο οινοποιείο-Αποσταγματοποιείο που βρίσκεται στην Άμπελοι Σερρών, 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την «πόλη της Γερακίνας» σε μια περιοχή που διαθέτει 3000 στρέμματα αμπελοκαλλιέργειας. Η οινογευσία εδώ είναι εμπειρία κυρίως αν πετύχετε τις περίφημες βαρκάδες που κάνουν στην περιοχή της Κερκίνης.

Τα κρασιά ανήκουν στην ζώνη Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) Σερρών και το οινοποιείοαπό το 2004 μέχρι σήμερα ακολουθεί πιστά τους κανόνες της βιολογικής καλλιέργειας.

Κτήμα Τέχνη Οίνου
Σπουδαία κρασιά στο Μικροχώρι Δράμας με τη φιλοσοφία τους να συμπυκνώνεται στην παρακάτω φράση. «Το εξαιρετικό κρασί ξεκινά στο αμπέλι και δημιουργείται από εκείνους που αφουγκράζονται τη φύση, σέβονται την ενέργεια της γης και προσαρμόζονται στις ανάγκες της». Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο και έτοιμο για γευστικές δοκιμές με βραβευμένα κρασιά που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της περιοχής και την μοναδικότητα του terroir.

Οινωψ Οινοποιειο -Oenops
Η ΟΙΝΩΨ (OENOPSWINES) οινοποιητική εταιρεία της περιοχής της Δράμας ιδρύθηκε το 2015 από το Νίκο Καρατζά, με σκοπό την παραγωγή οίνων ποιότητας από ελληνικές ποικιλίες με μικρή ποσότητα και ελάχιστη παρέμβαση.

Tο οινοποιείο Οινογένεσις
Οινογένεσις
Ενα Μακεδονίτικο αρχοντικό για μία οινογευστική εμπειρία λίγο έξω από την πόλη της Δράμας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι ελληνικές Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Ξινόμαυρο και Μοσχάτο Αλεξανδρείας και οι διεθνείς Sauvignon Blanc, Semillon, Ugni Blanc, Viogner, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc και Merlot.

Οι επισκέπτες θα ζήσουν την εμπειρία της δοκιμής κρασιών παλαιάς εσοδείας που ωριμάζουν στα κελάρια του οινοποιείου.

Κοντινό πλάνο περίπλοκο μωσαϊκό με χρυσό φόντο, σταυρό, δελφίνια ή φώκαινες, λουλούδια και αμπέλια που διακοσμούν μια αψίδα στο βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας κοντά στους Φιλίππους @culturevalley.gr
Στην Αγία Λυδία
Μια γυναίκα πρωτοπόρα και έμπορος, βαπτίστηκε χριστιανή και έδωσε το όνομα της στο Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας που χτίστηκε προς τιμήν της.

Το Ιερό θα το βρείτε δυτικά των αρχαίων Φιλίππων, στον Ζυγάκτη ποταμό. Η επίσκεψη στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας απότελεί μοναδική εμπειρία. Βρίσκεται σε ένα υπέροχο πάρκο δίπλα στον Ζυγάκτη ποταμό, δυτικά των αρχαίων Φιλίππων, όπου σύμφωνα με την ιστορία ο Απόστολος Παύλος βάπτισε την πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία χριστιανή, την πορφυροπώλιδα Λυδία Φιλιππησία.

Στην παρακείμενη όχθη του ποταμού Ζυγάκτη θα βρείτε το υπαίθριο βαπτιστήριο, πανομοιότυπο με εκείνο που επιβιώνει στις παλαιοχριστιανικές βασιλικές των Φιλίππων, σε σχήμα σταυρού.

Καλό ταξίδι!

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φεύγει ο Κώστας Φορτούνης από τον Ολυμπιακό – Πάει στη Σαουδική Αραβία!

Ο Κώστας Φορτούνης διαφαίνεται έχει πάρει  την απόφασή του και όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *