Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Βλοχού επτά μήνες μετά την καταστροφική επέλαση του Daniel

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Βλοχού επτά μήνες μετά την καταστροφική επέλαση του Daniel που άφησε ανεξίτηλα σημάδια στην περιοχή και άλλαξε δραματικά τη ζωή τους.

Σε συνέχεια κινητοποίησης που πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη στην πλατεία του έρημου χωριού- στο οποίο αυτή τη στιγμή διαμένουν μόλις 4 οικογένειες- κάτοικοι του Βλοχού προχώρησαν σήμερα Τρίτη (26/3) στις 5 το απόγευμα σε μια ακόμα κινητοποίηση αποκλείοντας συμβολικά την παρακείμενη γέφυρα διακόπτοντας για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων από το σημείο, σε μια προσπάθεια να στρέψουν ξανά πάνω τους το βλέμμα της Πολιτείας που θεωρούν ότι δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ειδικότερα όπως ανέφεραν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βλοχού κ. Β. Καλογιάννης αλλά και κάτοικοι της Κοινότητας οι «πληγές» που άνοιξε ο Daniel παραμένουν ανοικτές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλυτα.

 

Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει ακόμα καμία ουσιαστική εξέλιξη στο ζήτημα της μετεγκατάστασης, την οποία επιθυμούν 115 περίπου οικογένειες του χωριού, ελάχιστοι δικαιούχοι της επιδότησης προσωρινής στέγασης έχουν λάβει χρήματα για το α’ τρίμηνο ενώ η πλειοψηφία όχι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διαμονή τους την οποία καλύπτουν από τα χρήματα που πήραν από τις προκαταβολές της πρώτης αρωγής ενώ υπάρχουν πλημμυροπαθείς που δεν έχουν πάρει τα 600 ευρώ της ενίσχυσης για τις πρώτες βιοτικές ανάγκες.

Σε όλα αυτά προστίθεται η αδυναμία των αγροτών να καλλιεργήσουν – για δεύτερη χρονιά- τα χωράφια τους για να έχουν κάποιο εισόδημα και η αποκατάσταση των αναχωμάτων που δεν έχει γίνει ακόμα και όλα τα παραπάνω επιτείνουν την απόγνωση

Όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης σε δηλώσεις του στο KarditsaLive.Net απαιτείται άμεσα να δοθούν λύσεις στα προβλήματα

Κωστής Κριτσιάνης

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Θεσσαλία από 15/4 έως 21/4/2024

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 15/04/2024 έως 21/04/2024 στη Θεσσαλία   Ανακοινώνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *