Σάββατο , 25 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε διαμαρτυρία την Παρασκευή (3/3) στην Καρδίτσα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη καλεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη και καλεί την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών των θυμάτων.

Η σύγκρουση των 2 τρένων στα Τέμπη, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες είναι προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα στο οποίο οδήγησε η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Δεν φταίει η «κακιά η ώρα» αλλά οι πολιτικές που στο βωμό των κερδών, δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Ένα έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στη χώρα μας, που ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές, σε βάρος των αναγκών του λαού. Η λεγόμενη «απελευθέρωση» των μεταφορών από την μία γεμίζει με ζεστό χρήμα τις τσέπες των πολυεθνικών και των επενδυτών και από την άλλη τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας.

Στην προκειμένη περίπτωση, όλα τα παραπάνω κόστισαν την ζωή σε δεκάδες νέα παιδιά, φοιτητές, εργαζόμενους, μητέρες!

Δεν είναι τυχαία η προειδοποίηση των Σωματείων των Σιδηροδρομικών ότι «αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα «ατυχήματα» που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο δυστύχημα».

Καμία ανοχή στο έγκλημα! Δεν θα ανεχτούμε οι ζωές μας να κοστολογούνται με βάση τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων!

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Καρδίτσας, καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς του νομού, τους μαθητές και τους φοιτητές, στη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο δυστύχημα, που διοργανώνει την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 6.30μμ στην Alpha Βank.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει ούτε να ξεχαστεί, ούτε και να συγκαλυφθεί πίσω από τις παραιτήσεις υπουργών! Να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, σε όλους όσους ευθύνονται για τις ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα!

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Όλοι στη διαμαρτυρία την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 6.30 μμ στην Alpha Bank για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διαδικτυακή ημερίδα του Δ. Ξηρομέρου με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια» την Τρίτη 28 Μαρτίου

Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, το Δήμο Ευρώτα, το Δήμο Πύργου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *