Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκτέλεση της σύμβασης 372.000 ευρώ για την αποκατάσταση τμήματος στον Λιμένα Μαντουδίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκτέλεση της σύμβασης που πρόσφατα υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, για τις αναγκαίες παρεμβάσεις αποκατάστασης των βλαβών που επήλθαν σε τμήμα του προσήνεμου μόλου Κυμασίου, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Το έργο προϋπολογισμού 372.000 € με Φ.Π.Α., το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από προγραμματική σύμβαση με τον κύριο του έργου (ΟΛΝΕ Α.Ε.), περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες που αποσκοπούν στην προσωρινή προστασία του προσήνεμου μόλου:

Εργασίες θωράκισης του βλαφθέντος τμήματος μήκους περίπου 55 μέτρων με Φυσικούς Ογκολίθους διαβαθμισμένου βάρους. Ειδικότερα προβλέπεται η θωράκιση με Φ.Ο. βάρους άνω των 10 τόνων στην εξωτερική πλευρά του προσήνεμου μόλου, με Φ.Ο. 4 εώς 6 τόνων στον πόδα αυτής και με Φ.Ο. μέχρι 2,5 τόνων εσωτερικά της εξωτερικής πλευράς.
Εργασίες διάστρωσης και διαμόρφωσης των επιχώσεων όπισθεν της ανωδομής του κρηπιδότοιχου, αρχικά με υλικά βυθοκορυμάτων ή προϊόντων καθαιρέσεων και στη
συνέχεια με κατασκευή υπόβασης και βάσης οδοστρωσίας και τελική διαμόρφωση της ανωδομής με σκυρόδεμα κατηγορίας C25/30.
Η απαραίτητη αυτή παρέμβαση για την προστασία του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου, έρχεται σε μια κομβική χρονική στιγμή καθώς μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας μπαίνει στην τελική ευθεία και η συμβασιοποίηση εντός των επόμενων τριών μηνών, του μεγάλου έργου της Γ’ φάσης αναβάθμισης του Λιμένα Μαντουδίου συνολικού προϋπολογισμού €10.000.000.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ.Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Ο Λιμένας Μαντουδίου έχοντας περίοπτη θέση στο στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και της οικονομίας της Εύβοιας και της Σκύρου γενικότερα, μπαίνει στην τελική ευθεία εντός του 2021 για μια αναγκαία παρέμβαση αλλά και μια σημαντική αναβάθμιση. Το στοίχημα της ανάπτυξης απαιτεί υποδομές και νίκες σε πολλά επίπεδα και μια από αυτές εργαζόμαστε να γίνει σύντομα και ο Λιμένας Μαντουδίου».

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Financial Times για Εύα Καϊλή: “Πληροφοριοδότης του Παντσέρι”

Πληροφοριοδότη του Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου “εγκεφάλου” του “Qatar Gate“, χαρακτηρίζουν οι “Financial Times” την Εύα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *