Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε ένα 24ωρο κρίνεται η τύχη της Εύας Καϊλή, ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση του Qatargate

Σήμερα φτάνει στις Βρυξέλλες ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος χθες τόνισε πως η Εύα Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βελγικών και ιταλικών εφημερίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, η ευρωβουλευτής ήταν σε πανικό.

Σημειώνουν ότι επιχείρησε να ειδοποιήσει τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι και δυο ευρωβουλευτές, ενώ κάλεσε και τον πατέρα της να εξαφανίσει τα μετρητά. Οι συνήγοροι της κ. Καϊλή κάνουν λόγο για μεροληπτική ερμηνεία των καταθέσεων.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απολογία της ευρωβουλευτού αύριο Πέμπτη, καθώς θα κριθεί εάν θα παραμείνει στη φυλακή ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη.

Νέος γύρος ανακρίσεων για Καϊλή και Τζόρτζι
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε νέος γύρος ανακρίσεων για το «Qatar Gate» στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το MEGA, η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ανακρίθηκαν ξανά, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν ήταν μαζί ή χωριστά. Ο λόγος που ανακρίθηκε ξανά η Εύα Καϊλή είναι για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, εν όψει της απολογίας της αύριο Πέμπτη, και να αποφασιστεί αν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βελγικές αρχές ζητούν από την Εύα Καϊλή να συνεργαστεί.

Oι αποφάσεις της βελγικής δικαιοσύνης
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενδέχεται να λειτουργήσει υπέρ της Εύας Καϊλή το ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι τα πήρε όλα επάνω του, και το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ή και χωρίς καθόλου όρους. Η μία όψη του νομίσματος είναι αυτή, η άλλη όμως είναι ότι εντός 24ώρου, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση και να ανατρέψει την πρώτη απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε οποιοδήποτε στάδιο της έρευνας θα μπορούσε ένας δικαστής, για οποιοδήποτε ύποπτο, να πάρει απόφαση να τον βγάλει με περιοριστικούς όρους ή να τον θέσει υπό ηλεκτρονική επιτήρηση κι εκεί ο ο εισαγγελέας δεν μπορεί να ασκήσει έφεση. Για την ώρα, είναι νωρίς να ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

Οι καταθέσεις Καϊλή και Παντσέρι μπορεί να οδηγήσουν σε εξαφάνιση στοιχείων
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ξεκινά έλεγχο για την παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου, στο περιβάλλον των δικαστικών ή συνηγόρων που ασχολούνται με το σκάνδαλο. Οι αποκαλύψεις σχετικά με τις καταθέσεις Καϊλή και Παντσέρι μπορεί να οδηγήσουν σε εξαφάνιση στοιχείων της έρευνας για το Qatargate, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σημαντικό πρόσκομμα για τις δικαστικές αρχές συνιστά η βουλευτική ασυλία άλλων προσώπων. Δεδομένης της προστασίας των πηγών για τους δημοσιογράφους, δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν πως αυτή η έρευνα των διαρροών θα είναι περίπλοκη αλλά στοχεύει να μην υπάρξουν άλλες διαρροές από το φάκελο του ανακριτικού υλικού.

Σε πανικό η Εύα Καϊλή όταν είδε τη σύλληψη του Τζόρτζι
Βελγικές και ιταλικές εφημερίδες, επιχειρούν να ρίξουν φως στα όσα διαδραματίστηκαν στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου, περιγράφοντας τον πανικό της όταν είδε να συλλαμβάνεται ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Η Le Soir έγραψε ότι o Βέλγος εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ είπε πως «η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει ότι γνώριζε στο παρελθόν τη δραστηριότητα του συζύγου της με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με χαρτονομίσματα περνούσαν από το διαμέρισμά της».

Οι αρχές του Βελγίου συνέλαβαν την Εύα Καϊλή επειδή προσπάθησε να αλλοιώσει αποδεικτικά στοιχεία. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να έχει παραδεχτεί ότι γνώριζε τις δραστηριότητες του Παντσέρι, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του συντρόφου της.

Κατά τη La Repubblica η Εύα Καϊλή είπε «είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου».

Μ.Δημητρακόπουλος: Η κα. Καϊλή ουδέποτε είπε ότι γνώριζε ή συμμετείχε σε διαφθορά
Από τη πλευρά του, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως «η κυρία Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Η κυρία Καιλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα».

Η Repubblica σημειώνει πως η Καϊλή κατέθεσε ότι ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα στην αποπληρωμή στεγαστικού δανείου, γνωρίζοντας ότι υπήρχε επιπλέον εισόδημα. Η εισαγγελία εκτιμά ότι το ζευγάρι δεν έχει πει ακόμη όσα γνωρίζει και ότι οι Παντσέρι και Τζόρτζι είχαν επενδύσει στην ευρωβουλευτή για άσκηση πολιτικής επιρροής υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου.

Εξαιρετικά ενοχλημένος από αυτές τις διαρροές είναι ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για μεροληπτική ερμηνεία των καταθέσεων.

Διαψεύδει τα πάντα η Μανταλένα Καϊλή -Ο Παντσέρι «καρφώνει» τον Ταραμπέλα
Η ώρα που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου -μετά τις ομολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων- πλησιάζει.

Η αδελφή της, Μανταλένα, διέψευσε στην Corriere della Sera οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε χρήματα από το ευρωκοινοβούλιο.

Ο Παντσέρι «κάρφωσε» τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως αποδέκτη δώρων του Κατάρ, χωρίς εκείνος να έχει συλληφθεί. Η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, μεταβαίνει στο Βέλγιο από την Ιταλία, μετά την αποδοχή του αιτήματος των βελγικών αρχών. Κατηγορείται πως γνώριζε τη δραστηριότητα του συζύγου της ενώ μαζί με την κόρη της, φέρονται να ενεργούσαν εκ μέρους του, σε ταξίδια στο Μαρόκο.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η εικόνα της λιμνοθάλασσας σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό σου προμηνύει ότι θα γευτείς κάτι συναρπαστικά νόστιμο

Πανέμορφες γειτονιές πελάδων, ιδιαίτερες καλύβες ψαράδων και μεγάλη ποικιλία υδρόβιας ζωής σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *