Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Breaking News

Σε φιάσκο κατέληξε τελικά η προσπάθεια φορέων υπό τον Αχιλλέα Μπέο

Σε φιάσκο κατέληξε τελικά η προσπάθεια φορέων υπό τον Αχιλλέα Μπέο και δεν αξιοποιήσαμε την ευκαιρία για χρηματοδότηση του νέου δικαστικού Μεγάρου από το πρόγραμμα του αρμόδιου υπουργείου.

Στο θέμα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου όπου έκανε και δεύτερη εναλλακτική πρόταση προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, για δημοτική έκταση στην οδό Παρασκευόπουλου, αναφέρθηκε ο Χρήστος Στρατηγόπουλος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που προειδοποίησε για επένταξη του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου από τη διαδικασία ΣΔΙΤ.
«Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι η δεύτερη υποβληθείσα εκ μέρους του Δήμου Βόλου πρόταση χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου απορριφθεί από την υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, είναι εξαιρετικά πιθανό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να έχουμε απένταξη του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου από την διαδικασία ΣΔΙΤ, που αφορά στην ανέγερση – ανακατασκευή των Δικαστικών Μεγάρων της Κεντρικής Ελλάδας Λαμίας, Βόλου, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας», δήλωσε ο κ Στρατηγόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή προφανώς θα είναι δυσάρεστη, δεν σημαίνει όμως το τέλος της διαδρομής.

Ο πρόεδρος των δικηγόρων επισήμανε ότι, αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούμαστε με το θέμα είναι ότι για να προχωρήσει απρόσκοπτα μια διαδικασία χωροθέτησης ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου σε μια πόλη με τα χαρακτηριστικά του Βόλου, θα πρέπει οι προτάσεις που θα κατατεθούν, από δω και πέρα, να είναι σοβαρές.
Όπως εξήγησε, σοβαρές προτάσεις σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν στο DNA τους το στοιχείο της κεντρικότητας και του περίοπτου, όπως το εννοεί η νομοθεσία για τη χωροθέτηση των Δικαστικών Μεγάρων.

«Η έννοια της κεντρικότητας δεν περιορίζεται στη χωρική διάσταση, έχει συγκεκριμένες αναφορές πρόσβασης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και βάσει αυτών των στοιχείων θα πρέπει να αναζητήσουμε τη νέα κεντρικότητα στις προτάσεις που θα κατατεθούν από δω και πέρα», τόνισε ο Χρήστος Στρατηγόπουλος.

Ο Δ. Βόλου

Σε ανακοίνωση του Δ. Βόλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι «οφείλουν όλοι να αντιληφθούν ότι διαδικασίες του τύπου «εμείς θα προτείνουμε και εσείς θα διαλέγετε ποιο σας αρέσει» δεν μπορούν να συνεχίζονται εσαεί και δεν αρμόζουν σε υπεύθυνες και σοβαρές ηγεσίες που θέλουν να είναι αποτελεσματικές.

Τόσο η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, όσο και οι τέσσερις αντιπρόσωποι του Βόλου και της Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο, που εκλέγονται με το κυβερνών κόμμα, και επάρκεια και ικανότητα έχουν και πιστεύουμε και τη βούληση να προχωρήσουν στην επίλυση του θέματος. Ας αναλάβουν λοιπόν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν επικαλούνται ασφυκτικά χρονικά όρια.

Έχουν την βαριά ευθύνη με βάση τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους και κυρίως με την τιμή που τους έκανε ο λαός του Βόλου και συνολικά της Μαγνησίας να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του».

Αρχική

Δες επίσης

“Σε μεγάλο ζήτημα αναδεικνύεται τελικά η διαχείριση του πρασίνου στη Λαμία”

*του Στέφανου Σταμέλλου Δεν υπάρχει γειτονιά στη Λαμία που να μην έχει πρόβλημα με την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *