Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε μια ακόμη διαμαρτυρία ακτιβιστών στο Βερολίνο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Σε μια ακόμη διαμαρτυρία ακτιβιστών για το κλίμα, δύο γυναίκες χρησιμοποίησαν κόλλα για να κολλήσουν σε κιγκλιδώματα σε μια έκθεση δεινοσαύρων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να εντείνει τα μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι δύο ακτιβίστριες κόλλησαν στα κιγκλιδώματα γύρω από τον σκελετό ενός δεινοσαύρου που έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: “Κι αν η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο;”

“Οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν τις τεράστιες κλιματικές αλλαγές. Το ίδιο απειλεί και εμάς”, είπε η Κάρις Κονέλ, μία από τις διαδηλώτριες, ηλικίας 34 ετών.

Η οργάνωση Last Generation, η οποία βρισκόταν πίσω από τη διαμαρτυρία, ανέφερε ότι η Γερμανία πρέπει να μειώσει αμέσως τις εκπομπές για να σταματήσει τη μαζική εξαφάνιση των ειδών και κάλεσε το Βερολίνο να επιβάλει όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει θέσει στόχους μείωσης του CO2 ώστε η χώρα να φτάσει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045, αλλά δεν έχει θέσει όρια ταχύτητας στο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε για 20 λεπτά μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Η απελευθέρωση των γυναικών από τις κουπαστές χρειάστηκε άλλα 40 λεπτά.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσε ότι υπέβαλε ποινική δίωξη για καταπάτηση και πρόκληση υλικών ζημικών.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοτικός αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *