Τετάρτη , 19 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Σε ψήφισμα της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου

Σε ψήφισμα της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου επισημαίνονται τα εξής:

«Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας καταδικάζει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας που επικαλούμενο ετεροδικία, απέρριψε την αγωγή των οικογενειών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Δομενίκου. Οι κάτοικοι του Δομενίκου προσέφυγαν κατά του Ιταλικού κράτους, για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν τα στρατεύματά του τη 16.02.1943 στο Δομένικο Ελασσόνας, εκτελώντας 140 άμαχους πολίτες.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας δεν εφάρμοσε την «αδικοπρακτική εξαίρεση» που προβλέπει το διεθνές επιτακτικό δίκαιο για τα διεθνή εγκλήματα και κατά της ανθρωπότητας, αλλά τη «δικαιοδοτική ασυλία». Ουσιαστικά, πρόκειται για αρνησιδικία σε βάρος των θυμάτων. Απόφαση που αν τελεσιδικήσει στο Εφετείο όπου προσέφυγαν οι κάτοικοι του Δομενίκου, θα αποτελέσει δεδικασμένο κλείνοντας οριστικά το δρόμο για κάθε μελλοντική διεκδίκηση και άλλων μαρτυρικών χωριών και πόλεων απέναντι στο φυσικό τους δικαστή.

Η ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων του μαρτυρικού Δομενίκου για την ανατροπή αυτής της απόφασης στο Εφετείο και την οριστική τους δικαίωση».

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Ελεύθεροι με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν δύο νεαροί από τη Λάρισα που κατηγορούνται για βιασμό φοιτήτριας στον Βόλο

Mετά την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας. Πρόκειται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *