Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σε ρυθμούς περιοδειών μπαίνει σταδιακά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας μπαίνουν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών με έμφαση στην υγεία, την παιδεία και την ασφάλεια.

Η αρχή γίνεται με στοχευμένες επισκέψεις που αναδεικνύουν τις κυβερνητικές δράσεις σε αυτούς τους τομείς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νοσοκομείο της Αττικής, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε πάει στο Τζάννειο στο οποίο ολοκληρώνεται η ανακαίνιση των μονάδων νοσηλείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το βάρος της κυβέρνησης στην Υγεια
Η υγεία ήταν ένα από τα βασικά σημεία του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ και προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη για την δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης του. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την προώθηση της μεταρρύθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Τη Δευτέρα ξεκίνησε η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία, έχει ξεκινήσει σταδιακά η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας και σύμφωνα με συνεργάτες του στόχος είναι «μέχρι το τέλος της τετραετίας το ΕΣΥ να έχει μετασχηματιστεί προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».

Περισσότερη δουλειά για να εμπεδωθεί στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας
Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι απαιτείται ακόμη περισσότερη δουλειά προκειμένου να εμπεδωθεί στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας. Πρόκειται για άλλη μία κεντρική πολιτική προτεραιότητα της ΝΔ και παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε πολλά επίπεδα, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, οι εικόνες βίας που κυριαρχούν συχνά στην επικαιρότητα λειτουργούν αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα έγιναν προχθές το βράδυ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, χθες, ότι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας «θα συνεχιστούν παντο, και εντός των πανεπιστημίων ώστε να παταχθούν ανάλογα φαινόμενα. «Τέλος η εποχή της ασυλίας, τέλος η εποχή της ανομίας» όπως δήλωσε ο κ. Μαρινάκης θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μία σκληρή πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Η ΝΔ θέλει να αναδείξει αυτή την πολιτική στην πορεία προς τις εκλογές απευθυνόμενη στο συντηρητικό, αλλά όχι μόνο, κοινό της παράταξης και ως αντιστάθμισμα της πίεσης που δέχεται από κόμματα στα δεξιά της.

Δίπλα στους αγρότες ο πρωθυπουργός -Νέα συνάντηση το πρωί
Στις 11.30 ο κ. Μητσοτάκης θα έχει νέα συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους θεσμικούς φορείς αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων της Θεσσαλίας. Τους είχε συναντήσει πρώτη φορά την Δευτέρα μετά την αντιπροσωπεία των μπλόκων της περιοχής, όμως, λόγω της μετάβασης του στη Θεσσαλονίκη δεν ολοκληρώθηκε η συζήτηση και έτσι το ραντεβού τους είχε ανανεωθεί για σήμερα, με την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη. Η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει το μέτωπο των αγροτών, όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, ωστόσο συνεχίζονται οι επαφές προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι τους ο κ. Μητσοτάκης, με στόχο να αποκατασταθούν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον αγροτικό κόσμο. Με χθεσινή τροπολογία του υπουργείου Ενέργειας παρέχεται η δυνατότητα σε κατόχους αγροτικών τιμολογίων να συνάψουν μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλές τιμές ρεύματος, ενώ συνεχίζονται οι καταβολές των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο βαθυκόκκινος “σούπερ” χυμός από παντζάρι ρίχνει την πίεση και προστατεύει την καρδιά

Το βραστό παντζάρι σίγουρα κατέχει μια θέση στις σαλάτες του φθινοπώρου. Θα λέγαμε μάλιστα πως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *