Σάββατο , 10 Ιουνίου 2023

Σε …Τζουράσικ Πάρκ θα μεταμορφωθεί το άλσος του Παυσιλύπου από τις 28 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου

Σε …Τζουράσικ Πάρκ θα μεταμορφωθεί το άλσος του Παυσιλύπου από τις 28 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει το θεματικό πάρκο οι «Γιγαντιαίοι Δεινόσαυροι» με τεράστια, τρισδιάστατα εκθέματα πλήρως θεματοποιημένα, που διαθέτουν κίνηση και ήχο και αναμένεται να δημιουργήσουν μέσα άλσος το απίστευτο σκηνικό, του κόσμου όπου έζησαν τα προϊστορικά ζώα.

Το ΔΣ του ΕΒΕ κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Τρίτης (28/3) σε συνέχεια και της κατ’ αρχήν θετικής θέσης που είχε εκφράσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του τον Φεβρουάριο, ενέκρινε τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο στήσιμο του θεματικού πάρκου μαζί με τον Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Οι τρεις φορείς όπως ανέφερε και ο εισηγητής κ. Π. Παπαδάκος θα καλύψουν ισομερώς το κόστος των 30.000 ευρώ (ο καθένας από 10.000 ευρώ + ΦΠΑ) που θα στοιχίσει η εγκατάσταση και η φιλοξενία των …γιγαντιαίων δεινοσαύρων που θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους δεκάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω στο παρελθόν με μια μοναδική περιήγηση ανάμεσα σε πελώρια εκθέματα, φυτά, βράχους και απολιθώματα.

Όλα τα εκθέματα που θα βρίσκονται σε διαφορετικά και επίκαιρα σημεία του πάρκου είναι ρομποτικά, με εντυπωσιακές κινήσεις, χρώματα, υφές και επιβλητικούς ήχους.

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα Felix de Azara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την πολύ «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

Στη λίστα των εκθεμάτων περιλαμβάνονται:

Ένας Βραχιόσαυρος 10μ μήκος, 6μ ύψος, 2μ πλάτος, ένας Τρικετάτωψ 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας Ράπτορας στο κλουβί 1,8μ μήκος, 3μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας Κρυολοφόσαυρος μαζί με το θήραμα 1,7μ μήκος, 3μ ύψος, 1μ πλάτος, ένας Γουερχόσαυρος με κορμό Δέντρου 5μ μήκος, 2,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας Διλοφόσαυρος 3μ μήκος, 2μ ύψος, 1,2μ πλάτος, ένας Βαρυονύξ 4μ μήκος, 2μ ύψος, 1μ πλάτος, ένας Ιγκουανόδοντας και 2 μικρά 4μ μήκος, 1,8μ ύψος, 2μ πλάτος, ένας Οβιράπτορας με αυγά 2,5μ διάμετρος, 1μ ύψος, ένας Πτερόσαυρος με φωλιά 1,5μ ύψος, 2,90μ άνοιγμα φτερών και ένας Αγκυλόσαυρος 6μ μήκος, 1,5μ ύψος, 1,2μ πλάτος.

Στο χώρο του θεματικού πάρκου θα λειτουργήσουν και δύο περίπτερα, ένα με φωτογράφο για αναμνηστικές φωτογραφίες με τα εκθέματα και ένα με είδη αναμνηστικά με θέμα του δεινόσαυρους.

Μετά την απόφαση του ΔΣ του ΕΒΕ αναμένεται να λάβουν αντίστοιχες θετικές αποφάσεις και τα αρμόδια όργανα του Δήμου και της Περιφέρειας.

Κωστής Κριτσιάνης

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στ. Ελλάδας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Σε πρωτόκολλο συνεργασίας προχώρησε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Τμήμα Αγροτικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *