Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Σε Ζηλευτό, Στύρφακα και Μοσχοκαρυά ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θ.Καραΐσκος

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 26/5/2021 ο Δήμαρχος Λαμιέων  κ. Θύμιος Καραΐσκος στο έργο «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Λαμιέων, Π.Ε. Φθιώτιδας, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020» για τις Κοινότητες Ζηλευτού, Στύρφακας, και Μοσχοκαρυάς.

Ο Δήμαρχος συνοδεύτηκε από τον Αντιδήμαρχο Σωτήρη Κουτσοβέλη και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους Κώστα Ξεφλούδα, Κώστα Αναστασίου και Θανάση Αργύρη, για να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών του.

Το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου που προκλήθηκαν από τον «ΙΑΝΟ» στις Τοπικές Κοινότητες Ζηλευτού, Μοσχοκαρυάς και Στύρφακας.

Περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης:

α) στην Κοινότητα Ζηλευτού της κεντρικής οδού με τις εκατέρωθεν μάντρες, μήκους περίπου 500 μ., που καταστράφηκε ολοσχερώς από τα πλημμυρικά φαινόμενα

β) στην Κοινότητα Στύρφακας των δύο κεντρικών δρόμων, μήκους περίπου 700 μ., με τα απαιτούμενα τοιχεία αντιστήριξης

γ) στην Κοινότητα Μοσχοκαρυάς έξι σημείων εντός του οικισμού, σε δρόμους και τοιχεία αντιστήριξης που καταστράφηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Θυμίζεται ότι ο Δήμος Λαμιέων βρέθηκε στο επίκεντρο του κυκλώνα «Ιανού» που διήλθε από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου την 18η και 19η Σεπτεμβρίου 2020. Η ραγδαία βροχόπτωση και οι ισχυρές καταιγίδες επέφεραν πλημμυρικά φαινόμενα με συνέπεια εκτεταμένες καταστροφές σε αρκετές Κοινότητες του Δήμου, μεταξύ των οποίων και οι Κοινότητες Ζηλευτού, Στύρφακας, και Μοσχοκαρυάς.

Άμεσα, στις εν λόγω Κοινότητες την 21/09/2020 μετέβη Eπιτροπή – συνεργείο του Δήμου για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που είχαν προκληθεί σε υποδομές και τεχνικά έργα.

Συντάχθηκε έκθεση με εκτίμηση των βλαβών και υποβλήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στις 25-09-2020 με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εντάχθηκε χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020 και στις 27-11-2020 με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών εγκρίθηκε δέσμευση ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00 €), για την υλοποίηση έργου «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Λαμιέων, Π.Ε. Φθιώτιδας, που επλήγη από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020».

Αρχές Δεκεμβρίου 2020, η Δ/νση Υποδομών και Τεχνικών Έργων του Δήμου μας συνέταξε τη μελέτη του έργου και η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 28/12/2020, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Την 14η Απριλίου 2021 υπογράφηκε σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, με χρόνο περαίωσης εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες.

 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά :

«…. Η μανία του Ιανού το Σεπτέμβριο του 2020 χτύπησε και πλήγωσε τρία από τα πιο όμορφα και παραγωγικά χωριά του Δήμου μας. Το Ζηλευτό, τη Στύρφακα και τη Μοσχοκαρυά.

Τότε, υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στους δημότες μας και θα κάνουμε το καλύτερο για να επουλώσουμε τις πληγές τους, ώστε να μπορέσουν να ξαναμπούν στο δρόμο της κανονικότητας και της παραγωγικότητας.

Σήμερα, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μπορώ να βρίσκομαι εδώ και να βλέπω την εξέλιξη του έργου της αποκατάστασης της οδοποιίας των τριών χωριών μας Ζηλευτού, Στύρφακας και Μοσχοκαρυάς, ένα έργο που τόσο ανάγκη έχουν τα χωριά μας για να κλείσουν τις πληγές του Ιανού, ένα έργο υποδομής απαραίτητης για την αγροτική οικονομία και παραγωγή της περιοχής.

Ευχαριστώ τους Προέδρους των τριών Τοπικών Κοινοτήτων και τις υπηρεσίες του Δήμου μας, για το ενδιαφέρον και την συνεργασία μας, ώστε να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ασφαλώς υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα που, ορισμένες φορές, είναι ανίκητα. Όμως κάθε φορά που η φύση μας πληγώνει, εμείς, ο Δήμος Λαμιέων, θα είμαστε παρόντες για να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε έργα και να αποκαθιστούμε τις ζημιές, δίπλα στους δημότες μας και τις ανάγκες τους.

Η διεκδίκηση των αναγκαίων έργων και η αποκατάσταση των ζημιών απέναντι σε κάθε φυσική καταστροφή, είναι ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή των δημοτών μας. Και είμαστε υποχρεωμένοι να την προστατεύσουμε…..»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας: Πόσες οικογένειες – δικαιούχοι ΤΕΒΑ προμηθεύτηκαν τρόφιμα και βασικά αγαθά

Πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων και βασικών αγαθών στον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, σήμερα Πέμπτη 6/10/2022 στους δικαιουχους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *