Ακολουθήστε μας στο facebook

Σήμερα η παρουσίαση μυθιστορήματος της Γιώτας Κούγιαλη στον ζωντανό αστικό θρύλο του αρχοντικού Κοντού

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, το βιβλιοπωλείο ΠΕΝΑ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο με τη στήριξη των Γενικών Αρχείων του Κράτους Μαγνησίας όπως επίσης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Μουσείων Δήμου Βόλου, θα παρουσιάσουν το νέο μυθιστόρημα της ΓιώταςΚούγιαλη «Κλεφτά επιστρέφουν» που αναφέρεται στον ζωντανό αστικό θρύλο του αρχοντικού Κοντού στα Λεχώνια, σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 8.30μ.μ. στο αρχοντικό Ζαφειρίου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Μαρίτα Παπαρούση και ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και τελευταίος ιδιοκτήτης του αρχοντικού Νίκος Χατζησταματίου. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Η Γιώτα Κούγιαλη περιηγείται μυθιστορηματικά στην ιστορία της οικογένειας Κοντού και σε ό,τι ακολούθησε τον τραγικό χαμό μελών της.

Ο αναπάντεχος θάνατος τριών παιδιών της πάμπλουτης οικογένειας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κίνησε την περιέργεια του κόσμου, θέριεψε τη φαντασία και έδωσε τροφή σε υποθέσεις, δοξασίες, ψέματα και αλήθειες. Το αρχοντικό τους, στα Λεχώνια του Βόλου, το περιέβαλε μύθος που αντέχει πάνω από έναν αιώνα, ότι είναι στοιχειωμένο, ότι δεν δέχεται ξένους, τους απωθεί ενίοτε βίαια. Με έμπνευση την αρχική ιστορία και όχημα τη μυθοπλασία, εξελίσσεται και η ιστορία της οικογένειας Κόντου, των μελών που επέζησαν της τραγωδίας.

Σε μία παράλληλη ιστορία, η Άντα, υποψήφια διδάκτωρ κοινωνιολογίας, ερευνά τον αστικό θρύλο του ροζ σπιτιού με το σαμιαμίδι, ανασύρει και συγκεντρώνει μυθεύματα και αλήθειες για την πραγματική ιστορία του. Υποβάλλεται και η ίδια από το μυστήριο του σπιτιού και η ζωή της μπαίνει σε νέες ατραπούς. Πριν την παρουσίαση του βιβλίου, θα προβληθεί ένα καταπληκτικό βίντεο για «το σπίτι με το σαμιαμίδι», το αρχοντικό Κοντού στα Λεχώνια. Δημιουργός του ο Λευτέρης Πλαβός, ο οποίος αψηφώντας του λιναριού τα πάθη, σκαρφάλωσε στα κεραμίδια του αρχοντικού χαρίζοντάς μας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

1,5 εκατ. € ο Βιολογικός στην Ποταμιά Ευρυτανίας

Ανοικτή διαδικασία, προκηρύσσει ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *