Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Σοβαρή καταγγελία έγινε από επιβάτες του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας που ταξίδευαν από το Αγρίνιο με προορισμό την Πάτρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στο απογευματινό δρομολόγιο (4 μ.μ.) της γραμμής Αγρίνιο – Πάτρα του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, το λεωφορείο όχι μόνο ήταν γεμάτο, αλλά οι επιβάτες παρέμεναν όρθιοι στον διάδρομο, με κίνδυνο έναν σοβαρό τραυματισμό τους, ακόμη και από ένα απλό φρενάρισμα.

Όπως καταγγέλθηκε, πρόκειται για «σύνηθες» φαινόμενο, αφού προκειμένου να εξασφαλιστούν μεγαλύτερα κέρδη, δεν δρομολογούνται περισσότερα λεωφορεία με αποτέλεσμα αυτό που ξεκινάει από το Αγρίνιο, κάνοντας και ενδιάμεσα στάσεις σε άλλες πόλεις και χωριά (Μεσολόγγι, Αντίρριο κ.α.), κάποια στιγμή να γεμίζει χωρίς να υπάρχουν άλλα καθίσματα. Αποτέλεσμα είναι όσοι επιβιβάζονται ιδιαίτερα προς το τέλος της διαδρομής (τις περισσότερες φορές από το Αντίρριο), μέχρι να φτάσουν στην Πάτρα, διασχίζοντας μια σημαντική διαδρομή, να παραμένουν όρθιοι, με όσους σοβαρότατους κινδύνους αυτό εγκυμονεί.

Οι επιβάτες επίσης καταγγέλουν ότι ορισμένες μέρες της εβδομάδας, πολλοί είναι οι φοιτητές που πάνε στα σπίτια τους και επιστρέφουν στην Πάτρα, ενώ το ίδιο ισχύει καθημερινά και με εργαζόμενους που μετακινούνται στους δύο νομούς. Συνεπώς, επιβάτες και εργαζόμενοι βρίσκονται σε κίνδυνο, με ευθύνη της Διοίκησης του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας.

Μάλιστα οι καταγγέλοντες, έδωσαν στο φως της δημοσιότητας, σχετικό βίντεο από το δρομολόγιο του λεωφορείου:

Τη δική του εκδοχή σχετικά με την καταγγελία δίνει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτης Μούκας.

Ο κ. Μούκας (φωτ.), μιλώντας στο Antenna-Star.gr, για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, αναφέρει ότι «το λεωφορείο ξεκίνησε από την Πάτρα με 6 κενές θέσεις. Κατά τη διαδρομή, ο οδηγός ανέβασε μερικούς ακόμη επιβάτες από την οδό Κορίνθου και από το Νοσοκομείο του Ρίου, με προορισμό το Αντίρριο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 4 όρθιοι επιβάτες για μια πολύ μικρή απόσταση (από το Νοσοκομείο του Ρίου μέχρι το Αντίρριο)».

«Το λεωφορείο επέστρεψε από το Αντίρριο στο Αγρίνιο, με 20 κενές θέσεις» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μούκας αρνήθηκε ότι αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στις γραμμές του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και επισήμανε ότι «είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων, καθώς κάποιες φορές κάποιοι επιβάτες μεγάλης ηλικίας δεν μπορούν να κλείσουν θέση και εξυπηρετούνται εκτάκτως από το συγκεκριμένο δρομολόγιο».

«Αν ήξερα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχα βάλει επιπλέον λεωφορείο», κατέληξε.

Ακούστε την απάντηση του προέδρου του Κ.Τ.Ε.Λ. Αιτωλοακαρνανίας κ. Φώτη Μούκα:

 

Πηγή: antenna-star.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Tα δρομολόγια των κινητών Αστυνομικών μονάδων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, έως 11/6

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 05/06/2023 έως 11/06/2023 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *