Ακολουθήστε μας στο facebook

Στα «κάγκελα» οι έμποροι του Βόλου

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Ανάπτυξης και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητώντας την παρέμβασή τους για την χρονική περίοδο συμβατότητας νέων ΦΗΜΑΣ και τον έλεγχο τιμολογιακής πολιτικής των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων καθώς εκτινάσσεται το κόστος λειτουργίας έκδοσης αποδείξεων στο 3000%!

Ο Σύλλογος εξηγεί ότι οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης για την έκδοση αποδείξεων λειτουργούσαν σύμφωνα με τους κανονισμούς με δύο τρόπους, μέσω της ταμειακής μηχανής – την οποία χρησιμοποιούσε η πλειοψηφία των επιχειρήσεων- και μέσω της εμπορικής διαχείρισης (ERP) με ΕΑΦΔΣΣ (παλιού τύπου φορολογικός μηχανισμός). Συγκεκριμένα, τόσο το κόστος απόκτησης ταμειακής μηχανής όσο και φορολογικού μηχανισμού για έκδοση 1.850Ζ διάρκειας δηλαδή περίπου 6 χρόνων, ανερχόταν περίπου σε 500€. Συνολικά ένας επαγγελματίας δαπανούσε περίπου 80€ το χρόνο στην εξαετία και εξέδιδε απεριόριστα παραστατικά αποδείξεων χωρίς επιπλέον κόστος.

Σήμερα, όμως οι επαγγελματίες υποχρεούνται να αντικαταστήσουν την αποσυρόμενη ΕΑΦΔΣΣ είτε με καινούργιο ΦΗΜ είτε με Πάροχο Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων (ΥΠΑΗΕΣ) – οι οποίοι είναι περίπου 10 ιδιωτικές επιχειρήσεις- προκύπτοντας διάφορα προβλήματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα…

«Για παράδειγμα, μια μικρή επιχείρηση με μέσο όρο έκδοσης 100 αποδείξεων ημερησίως – με αυξημένη έκδοση την περίοδο των εορτών- θα εκδώσει περίπου 30.000 αποδείξεις λιανικής πώλησης ετησίως. Συνεπώς, οφείλει να δαπανήσει, όπως κοστολογείται από τις υπάρχουσες εταιρείες Παρόχων 2.480€ το χρόνο. Δηλαδή, από τα 80€/χρόνο όπου δαπανούσε για την έκδοση των αποδείξεων της, με την τιμολόγηση που προφέρουν οι Πάροχοι θα πρέπει να πληρώσει 2.400€ περισσότερα το χρόνο, ήτοι το κόστος έκδοσης αποδείξεων των καταστημάτων λιανικής πώλησης αυξάνεται κατά 3000%», σημειώνεται στην ανακοίνωση και τονίζεται πως οι υπάρχοντες Πάροχοι Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Στοιχείων έχουν σχεδόν ίδιες τιμές, γεγονός που αφενός δημιουργεί ερωτήματα για την τιμολογιακή τους πολιτική κι αφετέρου στερούν το δικαίωμα επιλογής μιας καλύτερης κι οικονομικότερης προσφοράς στα πλαίσια ενός υγιούς ανταγωνισμού από τον ελεύθερο επαγγελματία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου ζητά την άμεση παρέμβασή των υπουργείων, ώστε να σταματήσει η ανήθικη κι αισχροκερδής πρακτική των Παρόχων και τονίζει ότι η διάθεση της Κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στα σουπερ-μάρκετ.

magnesianews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ξυλοδαρμός 16χρονου αγοριού στην Κρήτη γιατί φορούσε… σκουλαρίκι και βερμούδα από μια ομάδα νεαρών

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην κοινωνία της Κρήτης Όπως μεταδίδει το neakriti, η μητέρα του 16χρονου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *